Aanstaande zaterdag zal bekend worden welke deelnemers uit de reeks Subli selectiewedstrijden zich plaatsten voor de finale tijdens Jumping Amsterdam op 26 januari. Tijdens de halve finale op 10 december komen klinkende namen aan de start en belooft het een spannende strijd te worden.

Bij de vierjarigen verschijnen 15 talentvolle paarden in de baan. Ongetwijfeld zullen de KWPN-hengsten Hitmaker (v.Wynton)  gereden door Jennifer Sekreve en Total U.S. (v.Totilas) met Dinja van Liere het elkaar moeilijk gaan maken. Ook komt Habibi DVB (v. Don Schufro) aan start die onlangs al twee jonge paardenwedstrijden won en in het voortraject ook al twee Subli wedstrijden wist te winnen. Zal deze ruin nog een jonge paarden wedstrijd op zijn CV gaan bijschrijven?

Bij de vijfjarigen staat de door Lisanne der Nederlanden gereden Gifted (v.Jazz) aan kop in de tussenstand, gevolgd door  de Contango-dochter Gamante D met Jennifer Sekreve. Ook de nummer drie in de tussenstand, Genua TC (v. Charmeur) scoorde goed in de voorselecties. De vraag is of de top drie hun positie in de tussenstand waar kunnen maken in de halve finale, waar alle combinaties weer met een schone lei beginnen. Opvallendste combinatie tussen alle rijpaard gefokte dressuurpaarden is wellicht Kop Jansen Limited Edition (v.Uldrik) gereden door Judith Pietersen. De Frieze hengst bewees al eens tijdens de voorselectie de concurrentie aan te kunnen tussen de warmbloeden.

De finale start zaterdag om 13.45 uur bij de Nieuwe Heuvel in Lunteren. Toegang is gratis. De beste 5 paarden per jaargang komen 26 januari aan start tijdens de finale bij Jumping Amsterdam. De startlijst is te vinden op www.subli.nl.

Bron: Subli Competitie Jonge Dressuurpaarden