Nu de laatste selectiewedstrijd voor Zuid in Geldrop is verreden, is de complete afvaardiging naar Mennen in Mokum bekend. Eerder deze week werd al duidelijk dat kaderlid Hans Heus District Zuid zal versterken met zijn vierspan paarden op de menavond van Jumping Amsterdam.

Hans Heus (Eerbeek) is een trouwe deelnemer aan indoorwedstrijden in Zuid. Voor Herman ter Harmsel, ook kandidaat om Zuid te versterken, paste Panningen niet goed in zijn planning. Daarom besloot het bestuur van Mendistrict Zuid aan Heus te verzoeken om het team aan te vullen in Mokum.

De enkel- en tweespan paarden afvaardiging is in het voordeel van Michiel Klep en Patrick Engelen (Lierop) beslist. Bij de enkelspannen werd het een spannende strijd tussen Michiel Klep (Gilze) en Piet Peepers. Peepers, vorige week nog Districskampioen geworden, liet net een bal teveel rollen in Geldrop, waardoor Klep met KWPN’er Picolo de begeerde startplaats verdiende. Patrick Engelen reed met Darlet en Dasper weer een overtuigende rit, evenals vorige week in Panningen, waar hij Districtskampioen werd.Ronald Looijmans (enkelspan pony), Rodrigo Verstraeten (tweespan pony) en Roy van der Velden (vierspan pony) waren al geselecteerd nadat ze de eerste wedstrijd in Geldrop en het districtskampioenschap in Panningen succesvol hadden gereden. “Met deze menners, die allen meerdere wedstrijden in de selectie hebben gewonnen, gaan we vol vertrouwen naar Amsterdam,” aldus Pierre Sommers, voorzitter van Mendistrict Zuid.