Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek) en zijn KWPN-hengst Glock’s Dream Boy N.O.P. waren in de kür op muziek in Mechelen wederom de beste. De ruiter uit Oosterbeek liet 83,66% noteren, een record voor de combinatie.

De stoere Glock’s Dream Boy N.O.P. scoort niet alleen hoge punten voor zijn galoppirouettes, maar wordt op vrijwel alle technische onderdelen gelijkmatig gewaardeerd. Het artistieke gedeelte wordt door alle jury’s met hoge cijfers beloond, vooral de hoge moeilijkheidsgraad en de ingecalculeerde risico’s gaan richting het hoogst haalbare.

Samen met de overwinning in de Grand Prix kijkt de Glock-ruiter tevreden terug op zijn prestaties in België. “Glock’s Dream Boy N.O.P. was er veel meer bij in de ring en gaf een goed gevoel. Ik kijk met een goed gevoel terug op beide dagen hier in Mechelen. Na een korte vakantie voor Glock’s Dream Boy N.O.P. is het plan om hem tijdens Jumping Amsterdam te starten.”

Witte-Vrees naar zesde plaats
Madeleine Witte-Vrees (Schijndel) eindigde op de zesde plaats in dit onderdeel. De Schijndelse amazone had wat storingen met haar Cennin (v.Vivaldi) waardoor de score op 76,86% bleef hangen. Patrick van der Meer (Naaldwijk) kwam tot 72,58% en de dertiende positie. Hij deed dat met Rousseau-zoon Zippo.

Wereldbeker
De FEI World Cup wordt verreden over vier leagues. In West-Europa kunnen ruiters deelnemen aan tien wereldbekerkwalificaties. De volgende halte waar punten worden verzameld voor een ticket naar de wereldbekerfinale in Gotenburg is Jumping Amsterdam, dat van 24 tot en met 27 januari 2019 voor de zestigste keer plaatsvindt in de hoofdstad.

Lichte Tour
In de Lichte Tour was Joyce Heuitink (Groenlo) oppermachtig. Met Gauda Vita won de bondscoach van de Para dressuurruiters zowel de Prix St.Georges als de kür op muziek. In de Prix reed Heuitink unaniem naar de overwinning met 74.500%. In de kür zetten vier van de vijf juryleden haar op de eerste plek. Haar score van 77.675% was toch ruim genoeg voor de zege.

Uitslag kür op muziek Mechelen

  1. Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek) – Glock’s Dream Boy N.O.P., 83,665%
  2. Helen Langehanenberg (Dui) – Damsey FRH, 82.880%
  3. Maria Caetano (Por) – Corodado, 80.160%
  4. Madeleine Witte-Vrees (Schijndel) – Cennin, 76.870%
  5. Oatrick van der Meer (Naaldwijk) – Zippo, 72.580%

Stand in de wereldbeker

1 Benjamin Werndl (Dui) 65
1 Dorothee Schneider (Dui) 65
3 Hans Peter Minderhoud 59
3 Maria Caetano (Por) 59
13 Tosca Visser-van der Meulen 28
15 Thamar Zweistra 27

Kijk hier voor uitslagen.