In een zonovergoten Tolbert werd 4 september weer een selectiewedstrijd van de Subli Competitie voor Jonge Dressuurpaarden verreden. Een groot deelnemersveld was deze zondag naar het hoge noorden afgereisd met hun talentvolle vier- en vijfjarige dressuurpaarden. Bart Veeze was de onbetwiste winnaar bij de vierjarigen met zijn paard Nero. Diederik van Silfhout pakte net als de selectiewedstrijd in Wapenveld, de winst bij de vijfjarigen met zijn paard Mister Maserati.

De rubriek voor vierjarige dressuurpaarden werd beoordeeld door de juryleden Van Hall en Drenth. Bart Veeze stak met Nero met kop en schouders boven het veld uit en behaalde een geweldige score van maar liefst 88,40. De ervaren ruiter uit Lochem kijkt met een tevreden gevoel terug op zijn proef: “Nero liep mooi ontspannen en los door het lijf. Het was eigenlijk onze beste proef in de Subli Competitie tot nu toe dus daar ben ik heel blij mee. Hij kan abnormaal goed stappen en daar kregen we ook een negen voor, net als voor de draf. Hij is altijd heel relaxt en loopt makkelijk door de proeven heen, dat is echt zijn kracht. Deze week doen we ook mee aan een rubriek voor vierjarigen op het WK Jonge Dressuurpaarden in Ermelo, dus deze wedstrijd in Tolbert was voor ons een soort testwedstrijd. We wilden nog even wat laatste dingen uitproberen en dat pakte heel goed uit. Daar werken we nu naartoe en hopen dan in december natuurlijk ook deel te nemen aan de halve finale van de Subli Competitie”, besluit Bart.

Vijfjarigen
Aan de rubriek voor vijfjarige dressuurpaarden deden maar liefst 18 deelnemers mee, waarbij zeker de top van het klassement hoge scores behaalde. Juryleden Patrick Berends en Piet Groen waren unaniem in hun oordeel en wezen beiden Diederik van Silfhout met Galleria’s Mister Maserati als winnaar aan. Jurylid Piet Groen vertelt: “We hebben in deze rubriek veel talentvolle paarden gezien met veel potentie voor de toekomst. Het paard van Diederik sprong er voor ons bovenuit. Mister Maserati is een fantastisch bewegend paard met veel vermogen tot sluiten. Hij werd zeer vriendelijk voorgesteld door Diederik en liet veel souplesse zien. Het was tevens het paard met de meeste verzameling. Heel fijn om naar te kijken.” Vlak daarachter eindigde Vai Bruntink met Minte Lena op de tweede plaats. Jurylid Piet vertelt daarover: “Minte Lena is een zeer goed bewegend paard met een mooie aanleuning. Had evengoed een goede stap, maar wel net iets minder. Was ook net iets minder verzameld en minder krachtig, dus dat maakte eigenlijk het verschil. Dan hebben we nog de nummer drie Fleur Prinsen met Messy D. Ook een heel fijn paard met een mooi silhouet en een mooie hoofd-halshouding. Drie goede gangen en veel vermogen tot schakelen met veel balans. Maar deze combinatie kon net niet op tegen de paarden op van Vai en Diederik.”

Uitslag Subli Competitie Jonge Dressuurpaarden 4 september Tolbert

Vierjarigen
1. Bart Veeze – Nero (v.Ferguson), 88,40
2. Charissa Buurmeijer – No Limit (v.Geniaal), 84,40
3. Laura Spronk – New Star (v.Everdale), 81,40

Vijfjarigen
1. Diederik van Silfhout – Galleria’s Mister Maserati (v. Toto jr), 85,80
2. Vai Bruntink – Minte Lena (v. Wynton), 82,60
3. Fleur Prinsen – Messy D (v.Dream Boy), 82,20

De volgende wedstrijd van de Subli Competitie voor Jonge Dressuurpaarden wordt verreden op 14 oktober in Varsseveld. Kijk voor de volledige kalender en een tussenstand van de competitie op www.subli.nl/competitie-jonge-dressuurpaarden.

Winnaars subli competitie Tolbert
Winnaars subli competitie Tolbert