AMMERZODEN (KNHS) – De eerste wedstrijd van de KNHS-Para Dressuur Trophy 2013-2014, mogelijk gemaakt door Rabobank Foundation, startte met een groot deelnemersveld bij de Gelderse Boys in Ammerzoden. Frank Hosmar zette met zijn Alphaville (v.Sandreo) de hoogste dagscore neer.

Frank Hosmar won afgelopen zomer met Alphaville tijdens het CHIO in Rotterdam de finale van de KNHS Para Dressuur Trophy 2012-2013. In Ammerzoden wist Frank opnieuw te overtuigen. De ruiter uit Haarle overschreed als enige de 70% grens, met Alphaville behaalde hij 73,57% in grade IV en met Wallstreet Shuffle (v.Polansky) werd hij tweede met 70,30%. Het niveau lag hoog, plaats drie ging namelijk met een minimaal verschil naar Sabine Peters met Paroseka (v.Polytraum) met 69,94%. Hosmar reed de tweede proef alleen met Wallstreet Shuffle en wist ook deze te winnen, hij werd opnieuw gevolgd door Peters met Paroseka en Ellen van den Berg met Showdiva.

In Grade III was Sanne Voets de grote prijzenverzamelaar. Ze won de teamtest met Vedet PB (v.Florestan I) met 69,61% en werd derde met haar ‘nieuwe’ troef Zoya Sollenburg (v.Métall) met 67,76%. In de individuele proef werd ze eerste en tweede, maar nu stond Zoya Sollenburg aan kop. Tessa Baaijens- van de Vrie reed met Riana (v.Darlington) alleen de team test en werd daarmee tweede met 69,08%.

Grades I en II werden in handicap verreden. De jury bestaande uit mevrouw Ruiter-Bakker en mevrouw Hees zaten goed op een lijn. In de team test won Rixt van de Horst met de Gribaldi-nakomeling Uniek de proef door van beide juryleden 68,24% te ontvangen. Ook Gert Bolmer kreeg twee keer exact dezelfde score. Met Vorman werd hij tweede met 67,06 % en eerste in de individuele proef met 67,43%.

De volgende selectiewedstrijd van de KNHS-Para Dressuur Trophy wordt 7 december verreden in Zuidwolde. Na deze tweede selecties zal duidelijk zijn wie zich gekwalificeerd heeft voor de kwalificatiewedstrijd van de KNHS Para dressuur Trophy tijdens Jumping Amsterdam.

Bron: KNHS