In september 2014 won de Nederlandse springequipe goud op de Wereldruiterspelen in Frankrijk. Vervolgens schreef Jeroen Dubbeldam historie door voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis de individuele wereldtitel te winnen. De ‘golden boys’ Jeroen Dubbeldam, Maikel van der Vleuten, Jur Vrieling en bondscoach Rob Ehrens worden tijdens De Telegraafavond van Jumping Amsterdam op vrijdag 30 januari publiek gehuldigd in de RAI.

Ontzettend trots is het bestuur en de organisatie Jumping Amsterdam op sportief adviseur en ambassadeur Jeroen Dubbeldam, deze functie vervult hij sinds vier jaar. “Met Jeroen Dubbeldam voor het springen en Imke Schellekens-Bartels voor de dressuur hebben we twee hele waardevolle en ervaren adviseurs. Nu Jeroen deze fenomenale prestatie heeft geleverd willen wij hem, en zijn collega springruiters en de bondscoach, heel graag extra in het zonnetje zetten,” zegt directeur Noëlle Nanning. Fysiek kan Gerco Schröder vanwege andere verplichtingen helaas niet aanwezig zijn bij de huldiging, maar het publiek kan Jeroen Dubbeldam, Maikel van der Vleuten en Jur Vrieling en bondscoach Rob Ehrens toejuichen na afloop van het sportprogramma en De Telegraaf Prijs.

Dubbeldam, Olympisch kampioen van Sydney in 2000, maakt met de individuele Olympische- en wereldtitel deel uit van een zeer select gezelschap. De afgelopen 60 jaar gingen alleen springruiters Pierre Jonqueres d’Oriola (FRA), Hans Gunter Winkler (GER), Raimondo d’Inzeo (ITA) en Rodrigo Pessoa (BRA) hem voor.  De Grote Prijs van Amsterdam werd eveneens ooit gewonnen door Winkler (1960, 1963), ‘d Inzeo (1961, 1968) en Pessoa (2005), iets wat Dubbeldam nog niet lukte. “Maar daar ga ik deze editie met Zenith SFN zeker mijn best voor doen!” zegt de regerend wereldkampioen. Dit jaar organiseert Jeroen Dubbeldam, samen met Mario Everse, Ben en Wim Schröder en Jumping Amsterdam, de eerste editie van de Jumping Talent Sale. De eliteveiling van jonge springpaarden wordt gehouden aan de vooravond van het evenement op woensdag 28 januari.

Programma De Telegraafavond 30 januari 2015:
18.30 uur Mercedes-Benz Prijs int. springen 1,45 mtr. twee fasen
20.15 uur show ‘zadelmak maken van paarden’ met Gert van den Hof
21.15 uur De Telegraaf Prijs int. springen 1,50 mtr. met winning  round
23.00 uur huldiging gouden springteam WEG 2014
23.15 uur Amsterdamse after party met Café Bolle Jan en GENTS met Danny Nicolay, Wesley Klein en Danny Froger

Kijk hier voor het volledige programma.

Volg Jumping Amsterdam via
Twitter.com/JumpingAdam, Instagram.com/jumpingamsterdam en Facebook.com/Jumping-Amsterdam