IJsbrand Chardon komt aan de start tijdens de Mennen in Mokum menavond van Jumping Amsterdam. Chardon voert het zeer sterke vierspanveld aan, dat uit nagenoeg de complete Nederlandse vierspantop bestaat. Naast Chardon gaan ook topmenners Theo Timmerman, Mark Weusthof en Hans Heus op zondagavond 20 januari de Districtsteams versterken in de prachtige entourage van de Amsterdam RAI.

IJsbrand Chardon neemt vroeg in de middag nog met zijn razendsnelle Lipizzanerschimmels deel aan de Wereldbekerwedstrijd in het Duitse Leipzig. Zodra de wedstrijd voorbij is, zet de viervoudig Wereldkampioen snel koers richting Amsterdam, waar hij de leidsels neemt van het prachtige span zwarte KWPN-ers van Herman ter Harmsel, die zijn span voor deze gelegenheid ter beschikking heeft gesteld aan IJsbrand Chardon.

Theo Timmerman is na een aantal uitstekende prestaties in de Wereldbeker vierspannen evenals Chardon zeker van een ticket voor de Wereldbekerfinale in Bordeaux. Deze professionele menner grijpt in Amsterdam de gelegenheid om zijn snelle vierspan optimaal voor te bereiden op de finale, die twee weken later plaatsvindt.

Mark Weusthof bewees tijdens Indoor Twente in Enschede met zijn prachtige vierspan KWPN-schimmels Ijsbrand Chardon de baas te kunnen en zal alles op alles zetten om zijn concurrenten voor te blijven en het District waarbij hij wordt ingedeeld aan de overwinning te helpen.

Hans Heus behaalde in Enschede de derde plaats achter Weusthof en Chardon en zal zeker zijn steentje bijdragen aan deze spectaculaire menavond, die na een aantal jaren van afwezigheid weer terug is in de Amsterdam RAI.

De vierspanrijders worden niet ingedeeld bij hun eigen District, maar worden door de organisatie aan een District toegewezen om de teams te versterken en een super spannende strijd te garanderen.

De wedstrijd
Elk Districtsteam bestaat uit een enkelspan paard, een tweespan paard, een vierspan paard, een tweespan pony en een vierspan pony.De wedstrijd wordt verreden over twee omlopen over hetzelfde parcours. De resultaten van beide manches worden bij elkaar opgeteld. De startvolgorde van de tweede manche is de omgekeerde volgorde van de uitslag van de eerste manche (de beste menner start als laatste).

De deelnemers per rubriek krijgen per plaatsing na 2 manches punten:
1e: 4 punten, 2e: 3 punten, 3e: 2 punten, 4e: 1 punt
De vierspanrijders krijgen dubbele punten.

Kaartverkoop
Er zijn nog kaarten beschikbaar voor deze mooie menavond op Jumping Amsterdam. Als u kaarten koopt via uw menvereniging, betaalt u slechts 12,50 euro. Kaarten aan de kassa en reguliere voorverkoop kosten 17,50 euro.

Bestel tickets