Harmelen – De jeugd heeft de toekomst en de toekomst kwam vandaag aan start in de halve finale van de Subli Competitie bij Hippisch Centrum Harmelen. Want met vijf paarden boven de 80% was de kwaliteit hoog.

Bart Veeze, die drie voorselecties won, kwam vandaag met vertrouwen aan de start van de halve finale. “Ik weet dat deze merrie altijd haar best doet en kan echt op haar vertrouwen, ik heb dus ook niet vooraf baan verkend. Het gevoel was erg fijn in de ring, hoewel het voor mijn gevoel nog een tikje flitsender mocht”, aldus Veeze.

De jury was erg lovend over de Dreamboy-merrie: “Imagine beweegt met veel krach en afdruk en heeft gewoon drie hele goede gangen. Het is een charmante verschijning en werd met veel harmonie voorgesteld.” Met een 8,5 op de stap en een 9 op de draf, galop en geschiktheid als dressuurpaard kwam het totaal uit op 86.4%.

Renate van Vliet werd met de KWPN-hengst In Style (v.Eye Catcher) tweede met een totaal van 84.4%. “In Style is een paard met een imponerend front die met name in de draf en galop erg goed beweegt. Op de draf, galop en geschiktheid als dressuurpaard scoorde In Style ook louter negens, maar hij liet het in de stap nu iets liggen. Deze mocht nog iets meer losgelaten en actiever.”

Krista Kolijn reed de Elite-merrie Ivy (v.Lord Leatherdale) naar een score van 81.8%. Ivy is een heel elegante en lichtvoetige merrie met een goed achterbeen. In de galop heeft ze een mooi grijpend voorbeen,maar de aanleuning mocht nog iets constanter met de neus er meer uit.

Simone Both en Ivoli-E TC  (v.Dreamboy) behaalden 81.00% en plaatsten zich net als Joyce van Opbergen met Iferno (v.Everdale) die 80,8% haalde voor de finale tijdens Jumping Amsterdam.

“We hebben een groep paarden gezien waarbij het als jury echt leuk is om naar te kijken, het niveau was heel hoog, met eigenlijk allemaal goede paarden die fijn voorgesteld werden.
De paarden die we terugzien in de finale zijn stuk voor stuk paarden met veel potentieel, het kon nog wel eens spannend gaan worden in de finale!” vertellen Monique Peutz-Vegter, Patricia Wolters-van den Berg en Jeanette Wolfs-Dielissen.

Bron: Subli Competitie Jonge Dressuurpaarden