Dressuuramazone Imke Schellekens-Bartels is aangetrokken als sportadviseur voor het paardensportevenement Jumping Amsterdam, van 17 tot en met 20 januari in de Amsterdam RAI. De 35-jarige dochter van bondscoach Tineke Bartels gaat daarmee een belangrijke rol vervullen in het contact met het internationale deelnemersveld. Olympisch kampioen Jeroen Dubbeldam, al vele jaren betrokken als ambassadeur van het evenement, wordt adviseur voor de discipline springen.

Het lopende wereldbekerseizoen komt Imke Schellekens aan start met de zwarte krachtpatser Toots (v.Jazz). ‘Jumping Amsterdam is een van de topevenementen in ons land. Wanneer ik hier een steentje aan kan bijdragen, dan sta ik daar graag voor open’,  verklaart Imke.  

Ook Jeroen Dubbeldam maakt met BMC Utascha SFN (v.Lux) furore in de wereldbekercyclus, en won zelfs de eerste kwalificatiewedstrijd in Oslo. Met deze aanvulling op het huidige organisatieteam hoopt Jumping Amsterdam wederom een kwaliteitsslag te maken en haar positie op de mondiale paardensportkaart te verstevigen.

In 2013 huisvest het Mokumse evenement internationale springwedstrijden op viersterren-niveau en de FEI Reem Acra World Cup™ Dressage Qualifier en is daarmee één van de grootste en belangrijkste paardensportevenementen in Nederland.