“Jumping Amsterdam was een prachtige wedstrijd, in alle opzichten. Ik had dit jaar een dubbelrol, als ruiter en als sportief adviseur. Waarbij het ruiter zijn, absoluut op de eerste plek kwam. Alles was tot in de puntjes verzorgd, van de stallen, tot de losrijterreinen, tot de hoofdring, het zag er allemaal prachtig verzorgd uit en was voor de (meeste) paarden heel fijn om in te presteren. Toots voelde zich op zijn gemak. In tegenstelling tot de vorige wedstrijd in Londen, waar hij echt een beetje in paniek was vanwege het kleine losrijterrein.

In Amsterdam zat hij super in zijn vel. De Grand Prix was een van zijn beste proeven tot nu toe. Ik heb met mam hard gewerkt aan zijn piaffe en passage tour en ik kreeg nu ook verschillende 7-ens voor de piaffe en zelfs een aantal 8-en voor de passage. Voor ons was dit voor nu de belangrijkste verbetering. Samen met het gevoel dat Toots er aan trekt, zonder dat het te hectisch werd in de ring. Ook was ik blij met de kür. Wibi Soerjadi componeerde deze kür ‘A Touch of Toots’ en werkte de laatste weken aan een mooiere, harmonischer versie, waarbij de pianopartij beter hoorbaar is. En het resultaat mag er zijn. Behalve dat ik zelf er erg blij mee was, waren de reacties uit het publiek en de jury’s ook enthousiast, zowel over de verbetering van het technische werk van Toots, als van de prachtige muziek van Wibi Soerjadi. “

Tijdens de wedstrijd hield ik zelf mijn Facebookpagina bij http://www.facebook.com/Imke.SchellekensBartels, dat is leuk om te doen. Kleine momentjes vastleggen van wat je zowel bezig houdt tijdens zo’n evenement. Een kijkje achter de schermen geven. En het is ook leuk om te zien, dat veel mensen dat volgen en om de reacties van mensen te lezen. We staan nu in het Europese tussenklassement van de wereldbeker op een tiende plaats. De beste acht van Europa kwalificeren zich voor de wereldbekerfinale, dus we gaan de komende twee maanden nog hard ons best doen om nog twee plaatsjes te klimmen. Van 14-17 februari gaan we eerst naar Neumunster in Duitsland, en dan van 14-17 maart naar Indoor Brabant in Den Bosch. En dan gaan we zien of we dus inderdaad naar de wereldbekerfinale kunnen gaan, die in april in Goteborg wordt gehouden”.

x Imke