Dressuuramazone en Olympisch kaderlid Imke Schellekens-Bartels is op woensdag 23 januari te gast in het RTL4 programma Aperitivo. Presentatrice Myrna Goossen praat met Imke over haar leven als topsporter en samen blikken ze vooruit op de 49e editie van Jumping Amsterdam. De uitzending duurt van 16.30 uur tot 17.00 uur en wordt donderochtend 24 januari herhaald.

Vorig jaar won Imke Schellekens-Bartels met de merrie Hunter Douglas Sunrise de wereldbekerkwalificatie tijdens Jumping Amsterdam. Ook deze editie strijdt de amazone uit Hooge Mierde mee op het zwaarste niveau. Hierbij neemt ze het op tegen Anky van Grunsven met haar toppaard IPS Salinero, maar ook de Zwitserse Sylvia Iklé is een geduchte concurrente.   Hiermee heeft Jumping maar liefst drie amazones uit de topvijf van de wereldranglijst aan de start.

Naast haar optredens in de Zware Tour rubrieken zal Imke Schellekens-Bartels ook   haar medewerking verlenen   aan het afsluitende Dressuurgala op zondagavond. Vanaf 19.00 uur staat de Amsterdam RAI in het teken van het gastland van de Olympische Spelen. Naast Imke nemen ook Laurens van Lieren, Kirsten Beckers en Hans Peter Minderhoud, bezoekers mee op reis naar China. Behalve diverse wedstrijdonderdelen zoals de Rabo Future Test en de finale van de Intermediaire I kür op muziek is de avond gevuld met fantastische showmomenten. Behalve Chinese dansers, Tai Chi fighters en vuurwerk geeft Imke Schellekens-Bartels een unieke clinic over ‘De weg naar de Spelen’.

Kaarten voor het Dressuurgala zijn te bestellen via TopTicketLine op telefoonnummer 0900-3005000 (45 cpm).

Aperitivowoensdag 23 januari
16.30-17.00 uur RTL4