In de derde wedstrijd van de West-Europese League van de Reem Acra FEI World Cup voor dressuurruiters, die in het Duitse Stuttgart werd verreden, leverde Imke Schellekens-Bartels met de 12-jarige Toots (v. Jazz) een prima prestatie door als vijfde te eindigen. Patrick van der Meer eindigde met Uzzo (v. Lancet) als elfde.

In Stuttgart kwam een sterk deelnemersveld aan de start. “Kijkend naar het deelnemersveld dan is deze vijfde plek op dit moment het meest haalbare, maar we boeken nog steeds progressie”, stelde, de sportadviseur van Jumping Amsterdam,  Schellekens direct na haar rit. In de op vrijdag verreden Grand Prix begonnen Imke en Toots na een matig binnenrijden en groeten zeer sterk. In de uitgestrekte draf en de appuyementen naar rechts en naar links scoorden ze hoog, maar lieten daarna zowel in de eerste als in de tweede piaffe punten liggen. “Toots stond er scherp aan en dat leidde bij het binnenkomen tot iets spanning. In het galopwerk was Toots zeer aansprekend en ook de pirouettes werden zeer correct uitgevoerd. Over de Grand Prix, waarin in vierde werd, was ik echt tevreden”, aldus Schellekens.

In de Kür werden de pirouettes ook weer op een dubbeltje gedraaid, waren de changementen om de pas zeer correct, net als de appuyementen. “Toots was in de Kür meer ontspannen en voor mijn gevoel waren de piaffes nu correct. De muziek paste goed en we maakten geen fouten”, aldus Imke, die over een paar weken van start wil gaan in de schitterende ambiance van het Londense Olympia, waar de vijfde etappe van deze wereldbeker competitie wordt verreden.

Bekijk de Kür.Uitslag Reem Acra FEI World Cup Kür:

1) Helen Langehanenberg (Dui) – Damon Hill NRW (Donnderhall x Rubinstein I) – 86.775

2) Kristina Sprehe (Dui) – Desperados FRH (De Niro x Wolkenstein II) – 82.275
3) Valentina Truppa (Ita) – Eremo des Castegno (Rohdiamant x Weltmeyer) – 80.600
5) Imke Schellekens-Bartels (Hooge Mierde) – Toots (Jazz x Havidoff) – 77.150
11) Patrick van der Meer (Naaldwijk) – Uzzo (Lancet x Indoctro) – 71.975

Bron: KNHS