Inschrijving Subli Competitie geopend!

De Subli Competitie Jonge Dressuurpaarden voor vier- en vijfjarige paarden gaat in juli weer van start. Op zondag 18 juli vindt de eerste selectiewedstrijd plaats in Aerdenhout. De afgelopen jaren hebben grote namen deelgenomen aan de competitie, zoals Diederik van Silfhout, Dinja van Liere en Renate van Uytert.

In 2020 moest de populaire competitie afgeblazen worden vanwege coronamaatregelen. Subli hoopt dit jaar weer een volledige competitie te mogen organiseren met de finale tijdens Jumping Amsterdam eind januari 2022. De Subli Competitie wordt georganiseerd voor vier- en vijfjarige paarden om wedstrijdervaring op te doen en staat open voor paarden van alle stamboeken.

Finale Jumping Amsterdam

Remco Zuidam van Subli is blij dat de competitie weer opgestart kan worden: “Nadat we vorig jaar de competitie moesten annuleren is het erg fijn dat we nu weer van start kunnen. Het is een mooie wedstrijd om ervaring op te doen met jonge dressuurpaarden. Bovendien: hoe vaak maak je nu kans om in de ring van Jumping Amsterdam te mogen rijden?”

Ervaring opdoen

Iemand die weet hoe het is om op Jumping Amsterdam te mogen rijden is amazone Renate van Uytert. Ook dit jaar doet ze mee met de Subli Competitie. Renate: “Ik ben blij dat de competitie weer gaat beginnen, ik heb het vorig jaar echt gemist. De Subli Competitie is een geweldige ervaring, zowel voor het paard als de ruiter. Het zijn mooie wedstrijden om ervaring op te doen met jonge paarden. Ik heb dit jaar twee 4-jarige en twee 5-jarige paarden die ik graag zou willen starten op de Subli Competitie. Ik denk dat ik sowieso met Ladignac en My blue horse Santiano ga rijden.”

Selectiewedstrijden

De Subli Competitie bestaat uit meerdere selectiewedstrijden, in- en outdoor. De wedstrijden worden afgesloten met een halve finale en finale. De twee hoogst behaalde resultaten tellen mee voor deelname aan de halve finale. De vijftien beste paarden per leeftijdsgroep worden uitgenodigd voor de halve finale en voor de finale worden de beste vijf paarden per leeftijdsgroep uitgenodigd.

Inschrijven

Het overzicht van de selectiewedstrijden en het reglement zijn te vinden op subli.nl. Op deze website staat ook vermeld hoe de inschrijving werkt.