De intermediaire I die vanmorgen op het programma stond is gewonnen door Edward Gal met Glock’s Zonik (v. Blue Horse Zack). De donkerbruine hengst is één van de nieuwe veelbelovende toppers van Gal. De combinatie kreeg van de jury meerdere negens op hun protocol. Het eindresultaat zorgde voor een flink gat tussen hen en de nummer twee. Gal kreeg 83.875%  . Op de tweede plaats eindigde Emmelie Scholtens met de hengst Dorado (v. Krack C). Scholtens kreeg  76.500% voor haar proef. Diederik van Silfhout mocht zich opstellen voor de derde plaats. Hij reed Bon Jovi (v. UB40) naar  73.400%.

Na zijn indrukwekkende proef afgelopen donderdag wist Gal vandaag dus ook de kür te winnen. De allereerste kür van Zonik, vertelt Gal. “Hij maakt hele grote passen, dus ik liep wel een beetje achter op de muziek. Zonik voelde echt heel goed en ik ben blij met deze proef. Hij heeft wel spanning, maar hij gaat niet raar lopen doen. Hij is nu acht, dus we gaan met het zwaardere werk aan de gang en dat ziet er op dit moment al heel goed uit!’

Na afloop van de  kür  kreeg de combinatie een daverend applaus  van het publiek. ‘Ik vond het geweldig om hier te debuteren met mijn  kür  met Zonik. De entourage is super en het is heel leuk om voor zo’n enthousiast publiek te rijden.”

Met een expressieve kür en een indrukwekkende laatste lijn met een mooie uitgestrekte draf mag Emmelie Scholtens tevreden zijn. Scholtens liet de prijsuitreiking even voor wat het is en is alweer bezig met haar volgende troef Apache, die ze als tweede starter straks in de Grand Prix Freestyle rijdt.

Net als zijn voorganger Emmelie Scholtens reed ook Diederik van Silfhout een foutje in zijn eerste lijn met wissels om de twee. Verder liet hij een proef zien met een expressief drafgedeelte. ‘Ja ik was zeker blij. Dit was ook zijn eerste kür en ook de eerste keer in zo’n entourage. Bon Jovi is een paard met een verleden en niet het makkelijkste paard. Hij doet de hogere oefeningen ook al, maar hij moet eerst gewoon veel meer ervaring opdoen.’

Klik hier voor de uitslag

Bron: mediapartner Hoefslag en Jumping Amsterdam