De internationale springrubrieken (CSI4*) en Reem Acra FEI World Cup™ Dressage hebben een fantastisch deelnemersveld tijdens Jumping Amsterdam, van 29 januari tot en met 1 februari in de Amsterdam RAI. Olympisch kampioen Charlotte Dujardin (GBR) komt aan start, maar ook wereldkampioen Jeroen Dubbeldam (Weerselo), Europees kampioen Roger Yves Bost (FRA) en Daniel Deusser (GER), winnaar van de wereldbekerfinale springen, ontbreken niet op de startlijst.

Springen
Bondscoach Rob Ehrens heeft bekend gemaakt dat, met uit zondering van Gerco Schröder, het volledige Olympische springkader deelneemt. Dat betekent dat Bart Bles (Babberich), Jeroen Dubbeldam (Weerselo), Wout-Jan van der Schans (Nijkerk), Frank Schuttert (Ommen), Maikel van der Vleuten (Someren) en Jur Vrieling (Holwierde) aan start komen. KNHS-hoofdsponsor Rabobank heeft bovendien een startplaats voor Stefanie van den Brink (Nijkerkerveen) mogelijk gemaakt.
Buitenlandse oppositie komt er van wereldbekerwinnaar Daniel Deusser (GER), Kevin Staut (FRA),
Pénélope Leprevost (FRA), Christian Ahlmann (GER), Simon Delestre (FRA), Constant van Paesschen (BEL), Henrick von Eckermann (SWE) en Europees kampioen Roger Yves Bost (FRA). In totaal komen negen ruiters uit de actuele top 25 van de FEI Wereldranglijst aan start. Ook Edwina Tops-Alexander (AUS), Sergio ALvarez Moya (ESP), Pieter Devos (BEL), Katharina Offel (UKR), tweevoudig Grote Prijs van Amsterdam-winnaar Billy Twomey (IRE), Julien Epaillard (FRA), oud-wereldkampioen Jos Lansink (BEL), Lorenzo de Luca (ITA) en Peder Fredericson (SWE) reizen af naar onze hoofdstad. In totaal komen 52 springruiters uit zestien verschillende landen naar Jumping Amsterdam.

Wereldbeker dressuur
Ook bondscoach Wim Ernes heeft de namen bekend gemaakt van de dressuurruiters die Nederland vertegenwoordigen in de wereldbekerwedstrijd dressuur in Amsterdam. Alle ogen zijn gericht op Edward Gal (Harskamp) en Glock’s Undercover N.O.P., maar ook op Danielle Heijkoop (Rotterdam) en Siro N.O.P., die onlangs de World Dressage Masters in Mechelen wonnen. Diederik van Silfhout (Lunteren) komt na zijn fantastische prestaties op het WK in Frankrijk voor het eerst weer in actie met de hengst Arlando NH N.O.P.. Ook Hans Peter Minderhoud (Harskamp), lid van het bronzen WK-team, doet mee met Glock’s Flirt. Verder staan Katja Gevers (Berlicum) met Thriller, Stephanie de Frel (Koewacht) met VMF Zethar en Patrick van der Meer (Naaldwijk) met Uzzo op de lijst.
Absolute favoriet in deze wedstrijd is de ongeslagen kampioen Charlotte Dujardin (GBR) met Valegro. Ook Fabienne Lütkemeier en Jessica von Bredow-Werndl zijn in actie te zien, de Duitse amazones gaan na de laatste wereldbeker in Londen samen aan kop in het klassement, gevolgd door de Deense Agnete Kirk Thinggaard en de 20-jarige
<span style=”font-size: 10pt; font-family: Tahoma, sans-serif; color: #17365d”>Sönke Rothenberger (GER), die ook deelnemen in de RAI. In totaal komen 21 dressuurruiters uit elf verschillende landen aan start in de FEI Grand Prix op vrijdag 30 januari, het eerste onderdeel van de Reem Acra FEI World Cup™ Dressage in Amsterdam, waarin op zaterdagmiddag de vijftien beste combinaties terugkomen.

Van donderdag 29 tot en met zondag 1 februari 2015 vindt de 56ste editie van Jumping Amsterdam plaats in de Amsterdam RAI. De internationale top neemt het in onder andere de Reem Acra FEI World Cup™ Dressage en de Sterrehof’s Opium Grote Prijs van Amsterdam springen met elkaar op om de hoogste eer en de goed gevulde prijzenpot.  

Houd het allerlaatste nieuws over Jumping Amsterdam in de gaten via: www.facebook.com/JumpingAmsterdam, www.twitter.com/jumpingadam   en www.instagram.com/jumpingamsterdam.

Rankings:

FEI Wereldranglijst springen

Tussenstand Reem Acra FEI Wereldbeker dressuur – Western European League

Deelnemers CSI4* Amsterdam:

AUS
Edwina Tops –Alexander

AUT
Julia Kayser


BEL
Pieter Devos
Constant van Paesschen
Jos Lansink
Annelies Vorsselmans
Gudrun Patteet

EGY
Karim El Zoghby
Abdel Saïd

ESP
Sergio Alvarez Moya
Marta Ortega Perez

FRA
Simon Delestre
Roger Yves Bost
Kevin Staut
Pénélope Leprevost
Anne Sophie Hemeryck Godart
Julien Epaillard

GER
Christian Ahlmann
Daniel Deusser
Philipp Weishaupt

IRL
Billy Twomey

ITA
Piergiorgia Bucci
Lorenzo de Luca

NED
Leopold van Asten
Bart Bles
Stefanie van den Brink (wildcard Rabo)
Jeroen Dubbeldam
Willem Greve
Michel Hendrix
Timothy Hendrix
Marc Houtzager
Johnny Pals
Henk van de Pol
Piet Raijmakers Jr.
Wout Jan van der Schans
Ben Schröder
Frank Schuttert
Hendrik-Jan Schuttert (Rabo wildcard)
Leon Thijssen
Maikel van der Vleuten
Vincent Voorn
Robert Vos
Jur Vrieling
Albert Zoer

PER
Alonso Valdez Prado

RUS
Vladimir Beletskiy
Maria Madenova

SUI
Theo Muff

SWE
Henrik von Eckermann
Peder Fredericson

TUR
Derin Demirsoy

UKR
Katharina Offel

Deelnemers CDI-W Amsterdam:

BEL
Julie de Deken: Kingsley Lucky Dance
Jeroen Devroe: Eres DL

GBR
Charlotte Dujardin: Valegro

DEN
Agnete Kirk Thinggaard: Jojo AZ

ESP
Juan Antonio Jimenez Cobo: Sunny Boy

FIN
Terhi Stegars: Axis TSF

FRA
Ludovic Henry: After Your

GER
Sönke Rothenberger: Favourit
Fabienne Lütkemeier: D’Agostino FRH
Jessica von Bredow-Werndl: Unee BB
Isabell Werth: Don Johnson FRH

NED
Edward Gal: Glock’s Undercover N.O.P.
Danielle Heijkoop: Siro N.O.P.
Patrick van der Meer:   Uzzo
Hans Peter Minderhoud: Glock’s Flirt
Diederik van Silfhout: Arlando NH N.O.P.
Katja Gevers: Thriller
Stephanie de Frel: VMF Zethar


MAR
Yessine Rahmouni: Floresco NRW

PO  Aleksandra Szulc: Rumba Hit

SWE
Kristian von Krusenstierna: Biggles 1015

Wijzigingen onder voorbehoud