Jumping Amsterdam mag zich verheugen op de komst van de hippische wereldtop. In de FEI World Cup Dressage presented by BMC meten o.a. Edward Gal met Totilas, Anky van Grunsven, Imke Schellekens-Bartels, Hans Peter Minderhoud, Jeannette Haazen, Isabell Werth (GER) en Laura Bechtolsheimer (GBR) hun krachten.

De Nederlandse dressuurruiters rijden in Amsterdam om de felbegeerde wereldbekerpunten. Na Jumping Amsterdam staan alleen nog World Cup wedstrijden op het programma in Neumünster (GER) en Gothenburg (SWE) voordat bekend wordt welke combinaties strijden in de finale tijdens Indoor Brabant, van 25 tot en met 28 maart in ’s Hertogenbosch. Op dit moment gaat Adelinde Cornelissen met 41 punten aan de leiding, op de voet gevolgd door Imke Schellekens-Bartels met 40- en Jeannette Haazen met 39 punten. Edward Gal heeft 35 punten verzamelend en Anky van Grunsven volgt op de zevende plaats met 34 punten. Op vrijdagochtend starten alle deelnemende ruiters en amazones in Amsterdam in de Grand Prix, waarvan de beste vijftien combinaties zich plaatsen voor de FEI World Cup kür op muziek presented by BMC op zaterdagmiddag.

Het deelnemersveld van de internationale springrubrieken, CSI4* Amsterdam, bevat namen als BMC Grote Prijs-winnaar van vorig jaar Billy Twomey (IRL), wereldkampioen Jos Lansink (BEL), Ben Maher (GBR), Robert Whitaker (GBR), Guy Williams (GBR), Franke Sloothaak (GER), Toni Hassmann (GER), Bernardo Alves (BRA), Roger Yves Bost (FRA), Cameron Hanley (IRL), Gianni Govoni (ITA), Samantha McIntosh (NZL) en Beat Mändli (SUI). De ruiters staan allemaal in de top honderd van de wereldranglijst. Vanuit Nederland zorgen bijvoorbeeld Maikel en Eric van der Vleuten, Olympisch kampioen Jeroen Dubbeldam, Vincent Voorn, Leon Thijssen, Jur Vrieling, Henk van de Pol en Marc Houtzager voor geduchte tegenstand.

De springrubrieken van Jumping Amsterdam bieden een attractief programma voor ruiters en publiek. Niet alleen zijn er in De Telegraaf Prijs op vrijdagavond, Anton Ebben Speed Challenge op zaterdagavond en de Provincie Noord-Holland Prijs en BMC Grote Prijs van Amsterdam op zondagmiddag felbegeerde punten voor de wereldranglijst te verdienen, ook het prijzengeld is aanzienlijk. De hoogst gedoteerde rubriek is de BMC Grote Prijs van Amsterdam op zondagmiddag, waarbij de prijzenpot gevuld is met € 75.000,- en de hindernissen een hoogte van 1.60m meten. In een ode aan een van de grootse paardensporters van de vorige eeuw ontvangt de springruiter die tijdens Jumping Amsterdam als beste uit de bus komt ook de Anton Ebben Trophy. Aan deze extra prijs is een geldbonus van € 10.000,- gekoppeld.

De volledige deelnemerslijst wordt z.s.m op deze website gepubliceerd.