Isabell Werth maakte de verwachtingen tijdens de FEI Wereldbekerwedstrijd van Jumping Amsterdam meer dan waar. Met Weihegold Old (Don Schufro) wist de meest succesvolle olympische amazone ooit als enige een score van meer dan 80 procent te noteren in de Grand Prix: 82.12 procent. Tijdens de verrichtingen van Werth, op klassieke muziek, kon je in de RAI een speld horen vallen. Tot dan toe stond Hans Peter Minderhoud bovenaan, maar (bijna) iedere pas van Weihegold Old was raak. Alleen een fout in de galopwissels om de twee drukte de score enigszins.

Werth vormt een waanzinnige combinatie met de 12-jarige merrie en liet een prachtige zigzag zien, een mooie piaffe en heel correct gereden overgangen.

Hans Peter Minderhoud
Met een zeer correct gereden proef wisten Hans Peter Minderhoud en Glock’s Flirt (Florestan I) Carl Hester voor te blijven: 77.82 procent. De kersverse Britse ‘sportpersoonlijkheid van het jaar’ nam na een knap gereden Grand Prix de leiding over van Edward Gal. Met de KWPN-ruin Nip Tuck (Don Ruto) gaat alleen de galopzigzag de mist in, wat leidt tot enkele 5-en.

In een proef die weinig moeite lijkt te kosten, zijn de wisselseries de hoogtepunten. De eindscore komt uit op 76.26 procent. Lees hier verder. 

Bron: Hoefslag, mediapartner van Jumping Amsterdam
Foto: DigiShots