Op 31 oktober 2018 vond de derde selectiewedstrijd dressuur plaats bij Manege Olympic in Uden. Jeanine Nieuwenhuis samen met Genua TC wist de eerste plek te veroveren en reed naar een score van maar liefst 72,79%!

De hoogst geplaatste ruiter in de klasse Prix St. Georges ontvangt een startbewijs voor de rubriek Dressuur Magazine prijs op donderdag 24 januari 2019. Tijdens de Dressuur Magazine prijs strijden 15 nationale ruiters om door te morgen naar de kür Intermediaire I op zaterdagochtend 26 januari 2019. De zes hoogst geplaatste ruiters op donderdag kwalificeren zich voor zaterdagochtend. Een overzicht van de gekwalificeerde voor de Dressuur Magazine prijs, vind je hier 

Jeanine Nieuwenhuis en Genua TC debuteerden vorige maand in de Prix St. Georges en wonnen toen gelijk met ruimschoots 72%. In Uden reden ze hun tweede wedstrijd op dit niveau en kwam de score nog hoger uit. “Bij ons debuut hadden we nog wat dingetjes en die hebben we daarna in de training thuis meegenomen. Vandaag was echt een super proef, ik ben er waanzinnig blij mee!”, vertelt een dolgelukkige Nieuwenhuis.

(foto) Jeanine werd gefeliciteerd namens de jury, Dick den Elsen, en Jumping Amsterdam door Dennis Deutekom.

foto: Jumping Amsterdam

bron: Horses Paardenkrant