Dressuuramazone en Jumping-deelneemster Jeannette Haazen is zondag 18 januari aanstaande te zien in het RKK-programma Kruispunt op Nederland 2. De uitzending begint om 22.55 uur.

De Limburgse amazone, die tegenwoordig in het Vlaamse Neeroeteren woont, vertelt over haar bijzondere vriendschap met zes dames. De vriendinnen, ook wel de “tuttenclub” genoemd, kennen elkaar al 40 jaar. De basis voor deze levenslange vriendschap is gelegd op manege De Rousche in Heerlen. Volgens Jeannette Haazen kwam het allemaal door de paarden. “We deden alles samen. Het poetsen van de paarden op de binnenplaats. En als er één van ons een veulen kreeg daar bleven we er nachten bij.”Nu, meer dan 40 jaar later komen de vriendinnen nog één keer in de zes weken bijelkaar om te eten en een borreltje te drinken. En natuurlijk om te praten want tijdens deze gezellige avonden komen grote en kleine problemen voorbij. Het geheim van de hechte vriendschap is volgens Jeannette Haazen eerlijkheid. Jeannette: “Eerlijk zijn tegen elkaar, niet over elkaar praten en dingen voor elkaar over hebben.” Kruispunt brengt zondag een ode aan de levenslange vriendschap.

Jeannette Haazen werd 27 december nog 4e tijdens Jumping Mechelen en is van 22 tot en met 25 januari te bewonderen tijdens Jumping Amsterdam.

Meer informatie over Kruispunt is te vinden op www.kruispunt.rkk.nl