Jumping Amsterdam is meer dan trots op haar sportadviseur Jeroen Dubbeldam, die gisteren met SFN Zenith N.O.P. in Aken op fenomenale wijze de Europese titel won. Na het team-goud dat hij vrijdag met zijn collegaruiters Jur Vrieling, Gerco Schroder en Maikel van der Vleuten onder leiding van bondscoach Rob Ehrens al won, is dit wederom een uitzonderlijke prestatie van deze fenomenale sportman.

Hiermee is de palmares van Dubbeldam, die al een Olympische titel (2000) en een Wereldtitel (2014) op zak had, compleet. De constante en goede vorm van de combinatie leidde ertoe dat Dubbeldam op de laatste dag het kampioenschap in eigen hand had. In een uitverkocht stadion liet de ruiter uit Weerselo zien dat er geen twijfel mogelijk is over wie de beste ruiter van Europa is. Dubbeldam liet met Zenith wederom geen enkele balk in het gras van Aken belanden en haalde, net als vorig jaar tijdens de WEG in Normandie, de dubbel binnen.

Ook de prestaties van de dresuurruiters, met team-goud en een individele bronzen medaille voor Hans Peter Minderhoud en die van de menequipe met team-goud en individueel zilver voor IJsbrand Chardon en brons voor Koos de Ronde geven aan dat de Nederlandse paardensport zich weer uitstekend op de kaart heeft gezet in Aken.

Jumping Amsterdam feliciteert alle medaillewinnaars!