Zondagmiddag heeft Jumping-adviseur Jeroen Dubbeldam op fenomenale wijze de Final Four gewonnen bij de Wereldruiterspelen. De Nederlander bleef als enige foutloos in de finale waarbij de ruiters niet alleen op hun eigen paard, maar ook op die van hun tegenstanders reden. Dit is de eerste keer dat een Nederlandse springruiter individueel WK-goud wint.

Samen met de Amerikaanse Beezie Madden, de Franse Patrice Delaveau en de Zweed Rolf-Göran Bengtsson streed Jeroen Dubbeldam zondagmiddag om het individuele goud. Patrice Delaveau liet ook geen balken vallen maar incasseerde met Casall toch een strafpunt voor tijdsoverschrijding, wat uiteindelijk goed was voor een zilveren medaille. Beezie Madden reed in totaal 12 strafpunten en won hiermee brons. Rolf-Göran Bengtsson eindigde als vierde met een totaal van 14 strafpunten. Hij moest als enige ruiter met zijn eigen paard, Casall, ook al 4 strafpunten noteren.

Dubbeldam nam hiermee ook revanche op zichzelf. Twaalf jaar geleden stond hij voor de ruiterwissel vijfde met De Sjiem maar was het door een ruiterfout niet gelukt om bij die Final Four te komen. Met twee keer goud is Jeroen Dubbeldam inmiddels verzamelaar van het eremetaal. In 1994 won Jeroen, tijdens zijn laatste jaar bij de Young Riders, al individueel EK goud. In 2000 was er de individuele Olympische titel en in 2006 was er ook al eens WK teamgoud. In 2007 volgde nog eens teamgoud op het EK.