In Oslo werd traditioneel de aftrap gegeven voor het indoor wereldbeker seizoen, waarvan de finale volgend jaar april wordt verreden in Gothenburg. Acht combinaties drongen door tot de barrage, waaronder Jumping-ambassadeur Jeroen Dubbeldam met BMC Utascha SFN (v.Lux).

“Het was een uitermate zware wedstrijd, waarbij vooral de lijn van de massief ogende triple bar met een hoogte van 1.60 m. en een breedte van 1.90 m. naar de driesprong, met een steilsprong als eerste gevolgd door twee oxers, voor problemen zorgde”, vertelde Dubbeldam, die als tweede in de barrage van start moest gaan. “Ik had gezien dat de eerste starter de Zwitser Beat Mändli met Louis alles op alles zette om een hele goede tijd neer te zetten en dat hem dat foutloos lukte. Daarop had ik geen keus en moest ook voluit gaan. Utascha SFN sprong fantastisch en we slaagden er in om vier honderdste van een seconde onder de tijd van Mändli te duiken. Eerlijk is eerlijk, ik ben blij dat ik de rit van Mändli heb gezien, want anders zou ik vermoedelijk nooit zoveel risico genomen hebben als ik nu heb gedaan. Voorafgaande aan deze wedstrijd heb ik mezelf de vraag gesteld of Utascha en ik klaar zouden zijn voor het indoor seizoen. Maar nu weet ik dat we een goed duo vormen. Utascha gaf me een prima gevoel, mede omdat we elkaar nu volledig begrijpen en ik ga met veel verwachtingen volgende week met haar naar de wereldbekerwedstrijd in Helsinki”, aldus Jeroen Dubbeldam.

Uiteindelijk bleek niemand sneller en was de hoofdprijs, een fraaie Landrover, voor Dubbeldam, die Mändli tweede zag worden en die daarmee 28.400 euro verdiende. De Spanjaard Segio Alvares Moya legde beslag op de derde plaats met Carlo (v.Contender). Maikel van der Vleuten, winnaar van de Grote Prijs van Amsterdam in 2007,  noteerde in de barrage een springfout, maar ook in een snelle tijd, waardoor hij vierde werd. “Verdi sprong fantastisch, alleen was de tijd van Jeroen voor mij niet te kloppen, alhoewel aan het eind het verschil tussen hem en mij slechts 0.07 seconden bedroeg”.

Bron: KNHS