Gerard Joling en dressuurruiter Edward Gal slaan de handen ineen tijdens het internationale topconcours Jumping Amsterdam. Tijdens de Amsterdam Dressage Night presented by De Zwaluwhoeve zorgt het duo op zondagavond voor een onvergetelijke clinic. Joling gaat te paard, de nummer 1 van de Wereldranglijst dressuur zal proberen de zanger de fijne kneepjes van de rijkunst bij te brengen. Ter voorbereiding hebben de heren een trainingsafspraak gemaakt op de dressuurstal van Edward Gal, Nicole Werner en Hans Peter Minderhoud in Harskamp.

Na vier dagen topsport wordt Jumping Amsterdam op zondagavond 24 januari afgesloten met de Amsterdam Dressage Night presented by De Zwaluwhoeve. Vanaf 19.00 uur is de piste in de RAI gevuld met een programma waarin dressuursport en show elkaar afwisselen. Naast de clinic van ‘Geer en Gal’ wordt ook het indrukwekkende optreden van Black Pearls of Rhythm een topact. Daarin treden de winnaars van het wereldmuziekconcours Advendo uit Sneek en een achttal Friese paarden samen op. De wereldberoemde Fransman Jean-Francois Pignon met zijn vijf witte paarden, de Rabo Future Test, de quadrille en Europees kampioene bij de jeugd Lotje Schoots vullen de rest van het programma. Voor de echte dressuurliefhebbers is daarnaast de clinic van Edward Gal en Hans Peter Minderhoud een hoogtepunt.

Programma 24 januari, vanaf 19.00 uur
Amsterdam Dressage Night presented by De Zwaluwhoeve:
De Zwaluwhoeve Prijs – finale Z2 nationaal dressuur, kür op muziek
Rabo Future Test – nationaal dressuur, kür op muziek
quadrille – dressuurjeugd o.l.v. bondscoach Tineke Bartels
show – Jean-Francois Pignon presented by PrimeVal
Gerard Joling en Edward Gal
Lotje Schoots featuring Andre Hazes
clinic –  Edward Gal en Hans Peter Minderhoud
show – Black Pearls of Rhythm

Kortom, de Amsterdam Dressage Night presented by De Zwaluwhoeve is een unieke belevenis. Kaarten zijn te bestellen via www.jumpingamsterdam.nl. Natuurlijk biedt Jumping Amsterdam nog veel meer. Kijk voor alle informatie op de site!