Niet iedere springliefhebber zal direct de naam Bryan Balsiger herkennen, maar de nummer 156 van de wereld won vandaag de FEI World Cupwedstrijd in het Noorse Oslo. De Zwitser was in 2017 Europees kampioen bij de young riders, reed een paar keer mee in de Nations Cup dit jaar en was vandaag met Clouzot de Lassus (v. Ugano Sitte) de tweede van tien starters in de barrage. Zijn tijd van 40,00 seconden bleek niet meer in te halen.

Door Mirjam Hommes

Onder meer Steve Guerdat, Peder Fredricsson en Christian Kukkuk probeerden om Balsiger voorbij te streven. Guerdat ging dwars door een hindernis, Fredricson had ‘gewoon’ een balk en Kukkuks Colestus (v. Cornet Obolensky) gooide zeer verrassend zijn hakken in het zand voor een hindernis die hij al eerder had gezien.

Diniz tweede, Gulliksen derde

Tweede werd Luciana Diniz met Vertigo du Desert (v. Mylord Carthago), die in 40,40 seconden foutloos finishte. Thuisruiter Geir Gulliksen reed VDL Groep Quatro (v. Quaprice Bois Margot) naar de derde plaats in 40,99 seconden.

Dubbel foutloos was ook Olivier Robert uit Frankrijk, met Tempo de Paban (v. Jarnac), die vierde werd. Vijfde was de eveneens foutloze Tsjechische Emma Augier de Moussac met J.C.S. Chacco Dia (v. Chacco Blue).

Balken voor Kuipers en Van der Vleuten

Doron Kuipers zag met Charley (v. Calido) in de eerste ronde een balk vallen. Maikel van der Vleuten, die gisteren nog de GP van Oslo won met Dana Blue, kreeg met Verdi TN (v. Quidam de Revel) in het basisparcours twee balken.

Uitslag

Bron: Horses.nl
Foto: FEI