In Liempde gold zondag de Prix St. Georges als selectie voor Jumping Amsterdam. Er kwam een grote groep bewezen combinaties aan de start. Joyce Heuitink stak nog eens met kop en schouders boven het sterke deelnemersveld uit en won met Gaudi Vita (v. Apache) met maar liefst 74,95%. Dit na maar een korte voorbereiding.

“Ik ben eerder veel met hem weggeweest en we hebben op het WK voor jonge dressuurpaarden gereden. Daarna was ik heel druk met de Asian Games en de WEG in Tryon. In die periode heeft Gaudi lekker vakantie gehad. Hij heeft veel leuke dingen gedaan, zoals lekker over de galoppeerbaan. Hij is eigenlijk alleen in conditie gehouden en is niet getraind”, vertelt Heuitink.

“Ik zag deze selectie staan en heb me ingeschreven. Ik heb een week heel rustig werk met hem gedaan en daarna een week wat meer oefeningen getraind. We hebben thuis de proef niet meer doorgereden. Hij ging dus vrij blanco de ring in. Dan zie je maar weer wat voor een geweldige instelling hij heeft. Hij komt binnen en doet het gewoon. Ik voel me enorm gezegend met hem!”

De juryleden waren het erg met elkaar eens wat betreft de proef van Heuitink en verschilden maar 2,5 punt. “De score was natuurlijk fantastisch, maar dat ze zo dicht bij elkaar zaten is echt ongekend. Ze gaven bijna dezelfde punten per onderdeel. Ze waren alle drie laaiend enthousiast, echt heel leuk.”

“Ik had al een paar selecties opgegeven voor Jumping Amsterdam, maar de andere ga ik nu afzeggen. Hij heeft de routine van veel proeven rijden niet nodig. Ik ga lekker door met trainen en dan op naar Amsterdam. Super leuk dat het gelukt is om ons te kwalificeren”, besluit ze enthousiast.

Mark van de Donk werd tweede met Duppie (v. Dramatic) met 72,3%.

bron: horses.nl