Julie Faiazza en Febe van Zwambagt winnen Subli Competitie Aerdenhout

Afgelopen zondag 20 augustus zijn de deelnemers aan de vijfde selectiewedstrijd van de Subli Competitie afgereisd naar de Noord Hollandse Ruiter Vereniging in Aerdenhout. De eerste plek bij de vierjarigen ging naar Julie Faiazza met Orange. Net als tijdens de laatste selectiewedstrijd in Boxtel was Febe van Zwambagt met Newport bij de vijfjarigen overduidelijk de beste.

In het zonovergoten Aerdenhout hebben juryleden Dirk de Haas en Janine Twist veel kwaliteitsvolle paarden voorbij zien komen. De paarden werden fijn voorgesteld. Aan de rubriek voor de vierjarige dressuurpaarden deden maar liefst 15 combinaties mee. Bij de vijfjarigen was het deelnemersveld wat kleiner. In beide rubrieken konden mooie scores uitgedeeld worden.

Vierjarigen
Het was Julie Faiazza met Orange die er hier met kop en schouders bovenuit stak. Dirk de Haas vertelt: “Haar paard was supermooi in balans, zonder oneffenheden. Orange liep met een hele fijne aanleuning en was krachtig in beweging.” De tweede plek ging naar Margriet Simonse met Olivia. “Haar paard was ook uiterst in balans. Bij de top drie waren we sowieso erg te spreken over de balans. De combinaties waren heel mooi in evenwicht, wat erg knap is voor vierjarige paarden.” De laatste podiumplek ging naar Mercedes Verweij en Olivier R Tambo Sv. “Dit paard viel positief op bij de galop en behaalde hiermee het hoogste cijfer. Hij kon heel makkelijk schakelen in de verruiming.”

Vijfjarigen
De rubriek voor vijfjarigen werd aangevoerd door Febe van Zwambagt met een score van 85,8. “Newport is een geweldig paard. De aanleuning zag er heel vanzelfsprekend uit.”, aldus jurylid Dirk de Haas. De tweede plek ging naar Julie Faiazza met het vijfjarige paard Nalien met een score van 78,8. Dirk vult aan: “Nalien werd mooi in balans voorgesteld door Julie. Bovendien had dit duo hoger kunnen scoren. Ze was de keertwending vergeten tijdens haar proef, daardoor moesten we helaas 1 strafpunt geven.”

Bewaar genoeg energie voor de daadwerkelijke proef
Dirk wil de ruiters ook nog een belangrijke tip meegeven. “We hadden bij een aantal vierjarige paarden het idee dat ze wat vermoeid waren. Je moet als ruiter goed afwegen wat je doet voordat je aan de proef begint. Overtollig voorrijden kan het energielevel van je paard dermate verminderen, juist op dat cruciale moment waarop je alles wilt geven.”

Uitslag Subli Competitie voor Jonge Dressuurpaarden Aerdenhout 20 augustus 2023

Vierjarigen

1             Julie Faiazza, Orange – 81,6%
2             Margriet Simonse, Olivia – 80,8%
3             Mercedes Verweij, Oliver R Tambo Sv – 80,0%

Vijfjarigen
1             Febe van Zwambagt, Newport – 85,8%
2             Julie Faiazza, Nalien – 78,8%
3             Jeroen Hamelink, Nachtwacht in ’T Veld  – 74,6%

De volgende selectiewedstrijd van de Subli Competitie voor Jonge Dressuurpaarden zal plaatsvinden op 3 september in Tolbert. Kijk voor de complete agenda en meer informatie op subli.nl/competitie-jonge-dressuurpaarden.