‘Jumping’ en Amsterdam horen bij elkaar als Salinero en Anky van Grunsven. Het paardensportevenement behoort tot de meest prestigieuze concoursen hippique ter wereld, en is uniek in zijn soort. De combinatie van een stadse sfeer, absolute topsport, het showprogramma, de ongeëvenaarde Amsterdamse feestjes en het informeel zaken doen is nergens ter wereld zó bijzonder als het laatste weekend van januari in de Amsterdam RAI. Bovendien betekent Jumping dit jaar de sportieve aftrap van het Olympisch jaar voor de paardensport.

De internationale dressuurwedstrijden in Amsterdam krijgen een extra Olympisch tintje door het jurycorps dat plaatsneemt in de dressuurpiste. Leif Tõrnblad (Denemarken), Ghislain Fouarge (Nederland) en Jean Michel Roudier (Frankrijk) hebben hun komst inmiddels bevestigd. Acht maanden na Jumping zijn zij degenen die de medailles verdelen in Hong Kong, waar de volledige ruitertop aanwezig zal zijn voor de Olympische Spelen.

De voorbereidingen voor Jumping Amsterdam zijn in volle gang onder een gedeeltelijk nieuwe leiding. Hans Bakker, directeur van de Amsterdam RAI is één van de krachten die het bestuur zal versterken. Ook Wim Bohnenn (De Telegraaf) heeft zitting genomen in het bestuur van de stichting. Beide nieuwe bestuurders kennen het evenement sinds jaar en dag en zijn enthousiast om hun steentje bij te dragen. Het bestuur wordt gecompleteerd door Noëlle Nanning (voormalig projectmanager van het evenement), Pieter Wiersinga en voorzitter Peter Hendriks. Bovendien is het bestuur zeer verheugd met de aanstelling van Albert Janssen (BMC) als voorzitter en Ton Hooijmaijers (Gedeputeerde Provincie Noord Holland) als lid van het Comité van Aanbeveling. Dit Comité wordt binnenkort nog uitgebreid.

De FEI Wereldbekers springen en dressuur blijven hoogtepunten vormen van het vierdaagse programma van Jumping en staan garant voor de deelname van de beste ruiters ter wereld. De laatste jaren leverde dat fantastische wedstrijden op met grote winnaars. Daarnaast zal Jumping haar reputatie een ‘jong evenement’ te zijn ruimschoots waarmaken en waar mogelijk versterken, zowel in als buiten de wedstrijdpiste.

Voor 2008 staat Jumping Amsterdam op de kalender van 24 tot en met 27 januari. De kaartverkoop begint in november, en dan zal ook het programma bekend gemaakt worden.