Jumping Amsterdam en Aeres MBO Barneveld verlengen samenwerking

25 JANUARI 2024 | 16:00 

Vanmiddag hebben Jumping Amsterdam directeur Irene Verheul en Aeres MBO Barneveld-directeur Mayke van der Sluis – Rensen een samenwerkingsovereenkomst getekend voor 2024-2027. Meer dan twintig studenten van Aeres MBO Barneveld gaan in het kader van praktijkleren meehelpen op Jumping Amsterdam.

“We zijn erg blij om deze samenwerking te verlengen. Educatie en opleiden staan bij ons hoog in het vaandel in de breedste zin van het woord. Daarom zijn wij ook blij dat wij een podium kunnen geven aan de volgende generatie”, vertelt Irene Verheul.

De twintig studenten van de mbo-opleiding Paardensport- en houderij leveren alle eventdagen een bijdrage in de piste en werken mee in verschillende functies. Een aantal hiervan maken ook de op- en afbouw mee. “Er is bewust gekozen voor deze opzet. De mogelijkheid om ervaring op te doen op Jumping Amsterdam is fantastisch”, zegt Mayke van der Sluis. “Deze kennis nemen studenten mee in de branche, zodat we op het 5* topsport niveau ook over jaren genoeg kennis in de branche blijven behouden.”

Het is de bedoeling dat de studenten genoeg gelegenheid krijgen tot netwerken en het volgen van het programma. Door een succesvol verloop in 2023 is deze samenwerking verlengd.