Wie een bezoek brengt aan Jumping Amsterdam, kan bijdragen aan een bijzonder doel: meer kinderen met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. Jumping Amsterdam ondersteunt in aanloop naar en tijdens beide edities namelijk het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Een gloednieuw zorg- en researchcentrum in Utrecht dat helemaal gespecialiseerd is in kinderkanker. 

Het Prinses Máxima Centrum en Jumping Amsterdam tonen veel onderlinge overeenkomsten: beide maken deel uit van de absolute wereldtop, hebben internationale aantrekkingskracht op professionals én bezoekers en presteren op het allerhoogste niveau. Daarnaast kunnen beide rekenen op de onmisbare betrokkenheid van HKH Prinses Margarita de Bourbon de Parme, die als ambassadeur aan het Prinses Máxima Centrum en als bestuurslid aan Jumping Amsterdam verbonden is. Prinses Margarita: “Het is prachtig om te zien hoe het Prinses Máxima Centrum en Jumping Amsterdam elkaar hebben gevonden en samenwerken om het doel van het centrum te bereiken. Beweging en sporten is van groot belang voor deze kinderen, zowel tijdens als na hun behandeling, en het programma MAXIMAAL Bewegen draagt hier immens aan bij.” 

MAXIMAAL Bewegen 
De opbrengst van deze samenwerking komt ten goede aan het beweegprogramma MAXIMAAL Bewegen, dat als doel heeft kinderen met kanker meer te laten bewegen. Kinderen met kanker bewegen als gevolg van hun ziekte en behandeling namelijk veel minder; ongeveer 25% ten opzichte van hun gezonde leeftijdsgenoten. Voor deze groep kinderen is het belangrijk dat zij actief uitgedaagd worden in hun fysieke ontwikkeling op een voor hen passend niveau. Op die manier wordt hun weerbaarheid vergroot, worden (late) effecten van de behandeling gereduceerd en worden hun sociale ontwikkeling en zelfstandigheid gestimuleerd. Het beweegprogramma MAXIMAAL Bewegen maakt dit mogelijk en houdt rekening met de barrières en individuele mogelijkheden van de kinderen. 

Doneren 
Bezoekers aan Jumping Amsterdam kunnen nu al een steentje bijdragen aan het project MAXIMAAL Bewegen van het Prinses Máxima Centrum door een bijdrage te doneren op http://www.prinsesmaximacentrum.nl/doneer-direct/. Ook tijdens het evenement worden diverse activiteiten georganiseerd om geld in te zamelen voor dit goede doel.  

Kinderkanker 
Jaarlijks krijgen zo’n 600 kinderen in Nederland kanker en er zijn tientallen verschillende vormen van kinderkanker. Nog steeds overlijdt één op de vier kinderen aan deze ziekte. Daarom namen ouders en zorgprofessionals meer dan tien jaar geleden het initiatief voor één nationaal kinderoncologisch centrum, het Prinses Máxima Centrum te Utrecht. In het centrum komt alle zorg en onderzoek voor kinderkanker in voorjaar 2018 bij elkaar in de nieuwbouw van het centrum. Met als missie: ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. Door alle kennis en kunde te bundelen komen de kinderoncologen en onderzoekers sneller tot nieuwe inzichten en betere behandelingen. En dat leidt uiteindelijk tot meer genezing van kinderen met kanker. 

Kijk voor meer informatie over het Prinses Máxima Centrum op: www.prinsesmaximacentrum.nl.