Het is geen nieuwtje dat de dressuursport in Nederland in het algemeen, en in Amsterdam in het bijzonder, mateloos populair is. De organisatie van Jumping Amsterdam ziet dit als aanleiding om deze tak van paardensport bijzonder serieus te nemen en heeft gezorgd voor een topprogramma voor zowel ruiters als publiek. De ruiters kunnen rekenen op een totaal aan prijzengeld van maar liefst 60.000 euro. Dat maakt Amsterdam de hoogst gedoteerde Wereldbekerkwalificatie van het seizoen en zorgt voor de officiële vijfsterrenstatus. Het vijftigjarig jubileum van het hoofdstedelijk concours, van 22 tot en met 25 januari, maakt het geheel extra feestelijk!

Op vrijdag 23 januari vindt de klassieke Grand Prix plaats. De animo van de wereldtop, onder aanvoering van meervoudig Olympisch kampioene Anky van Grunsven met haar IPS Painted Black, is groot. Vast staat dat zij de overwinning niet cadeau zal krijgen. Amazones als Adelinde Cornelissen, die de drie voorgaande Wereldbekerkwalificaties op haar naam schreef, en de Duitse Isabell Werth zullen haar het vuur aan de schenen leggen. De Grand Prix geldt als kwalificatie voor de FEI World Cup Dressage presented by BMC op zaterdag. In een traditioneel bomvolle Amsterdam RAI rijden de beste 15 ruiters en amazones hun kür op muziek in de strijd om de felbegeerde Wereldbekerpunten.

Ook de rest van zaterdag 24 januari is een aaneenschakeling van hoogtepunten. De dag wordt geopend met de Amsterdam Team Challenge presented by GP People, de vorig jaar in het leven geroepen teamwedstrijd voor junioren, young riders en ponyruiters. Na de Team Challenge staat de finale van de internationale Lichte Tour op het programma gevolgd door de Wereldbeker. Daarnaast zullen de London Metropolitan Police en vierspankampioenen IJsbrand en zoon Bram Chardon zorgen voor het nodige spektakel in de piste. Liefhebbers van de dressuursport mogen daarnaast de sfeervolle zondagavond niet missen. Traditiegetrouw staat ook de laatste avond van Jumping volledig in het teken van de dressuur met onder andere de Rabo Future Test, show en instructie van de wereldtop.

Het belangrijke aandeel van de dressuur in het programma van Jumping Amsterdam doet echter niks af aan de animo voor en het niveau van de springrubrieken. Hier is het complete programma te vinden. Naast losse kaarten zijn er voordelige complete passe-partouts te koop, evenals dressuur passe-partouts die toegang bieden voor alle dressuurrubrieken. De kaartverkoop loopt via TopTicketLine, telefoon 0900-3005000 of www.topticketline.nl.