Donderdagochtend 17 januari om 8.30 uur rijdt de eerste basisspringruiter de piste in de RAI binnen. Overdag worden de finales in de klasse L, M, Z en ZZ en een 1.40m-rubriek verreden en ’s avonds staan onder andere de Rabo Future Cup en een Lichte Tour-wedstrijd op het programma. Dit wordt voorafgegaan door een openbare training van de deelnemers aan de Reem Acra FEI World Cup™ en in de pauze wordt de DVB Foundation Award uitgereikt.

Op vrijdag beginnen de internationale wedstrijden om 11.00 uur met de FEI Grand Prix, het eerste onderdeel van de wereldbeker dressuur. De internationale springruiters komen vrijdagmiddag vanaf 15.45 uur voor het eerste in actie.

Van donderdag 17 tot en met zondag 20 januari vindt de 54e editie van Jumping Amsterdam plaats in het Hollandcomplex van de Amsterdam RAI. De internationale top strijdt in onder andere op zaterdagmiddag in de Reem Acra FEI World Cup™ Dressuur kur op muziek  (aanvang: 12.30 uur) en zondagmiddag in de Grote Prijs van Amsterdam presented by  Anemone Horse Trucks  (aanvang: 15.00 uur) om de goed gevulde prijzenpot. Hiernaast kunnen bezoekers genieten van een programma vol show en entertainment met onder andere het eerste Nederlandse optreden van de Franse filmstuntman Mario Luraschi en het nieuwe programmaonderdeel op zondagavond: ‘Mennen in Mokum’ , met deelname van bijvoorbeeld meervoudig wereldkampioen IJsbrand Chardon.

Volg Jumping Amsterdam via www.twitter.com/JumpingAdam  en www.facebook.com/Jumping-Amsterdam