De paarden spelen de hoofdrol op Jumping Amsterdam. Er staat een heel team paraat om deze ‘sterren’ van de beste zorg te voorzien. FEI-dierenarts Julia Ridder en behandelend dierenarts Arie Hoogendoorn zijn continu aanwezig in de RAI Amsterdam om de gezondheid van de paarden in de gaten te houden.

Daarnaast heeft Jumping Amsterdam, in navolging van de begeleiding tijdens de Olympische Spelen en de Wereldruiterspelen, een aanvulling op het medische team. Brenda Hoogelander heeft zich toegelegd op de medische beeldvorming van de orthopedie bij een zeer gerenomeerde orthopedische sportpaardenclinic, SMDC (Sporthorse Medical Diagnostic Centre). 

Brenda is tijdens Jumping Amsterdam oproepbaar voor het uitvoeren van röntgenologisch en echografisch onderzoek: “We hebben te maken met topatleten die we optimaal willen begeleiden. Als het nodig is kunnen we op locatie aanvullend onderzoek uitvoeren en direct een diagnose stellen. Op deze manier kan zo snel mogelijk de juiste behandeling ingesteld worden, zonder dat het paard eerst naar een kliniek hoeft te worden vervoerd.” 

Vorig jaar had Jumping Amsterdam hiermee een primeur in Nederland en wil voorzien zijn met de beste zorg voor alle dressuur- en springpaarden, die bijdragen aan het leveren van topprestaties. SOUND ® is de trotse leverancier van de Digital X-ray en Ultrasound apparatuur die het veterinaire team tijdens het evenement gebruikt.

Foto: Luifoto