Het Hippische complex van springruiter Willem Greve in Markelo was woensdag 28 september décor voor de zevende editie van de Jumping Get-Together. Ongeveer zestig genodigden waren aanwezig bij de jaarlijkse bijeenkomst met relaties en sponsors van Jumping Amsterdam.

In 2015 won Willem Greve met Carambole N.O.P. de Sterrehof’s Opium Grote Prijs van Amsterdam. Volgens de Olympisch kaderruiter één van de hoogtepunten van zijn sportieve carrière. “Plus de overwinning in de landenwedstrijd op het CHIO Rotterdam. Maar 010 en 020, dat ligt gevoelig. Dus dan kies ik toch voor Amsterdam,” grapt de Twentse ruiter in zijn openingsspeech. “Amsterdam is wat mij betreft het mooiste concours in Nederland, er hangt een hele bijzondere elektrische sfeer. Om als winnaar een ereronde te rijden voor het uitzinnige Amsterdamse publiek is heel bijzonder.”

Greve gaf alle gasten een rondleiding over het prachtige complex met onder andere negentien paardenstallen, een binnenbak en een ruime buitenrijbaan van 2600 m2. Hij vertelde uitgebreid over zijn weg naar de topsport en zijn leermeesters Henk Nooren en Jeroen Dubbeldam. Uiteraard werd stilgestaan bij de stal van de imposante hengst Carambole. “Zonder Carambole waren jullie hier vandaag niet geweest,” zegt Willem over zijn toppaard van de familie Korbeld. Hessel Hoekstra, die sinds kort stalruiter is, reed vervolgens in de buitenpiste een springclinic met Garant, de vijfjarige Warant-nakomeling waarmee Greve onlangs wereldkampioen werd op het WK voor Jonge Springpaarden in Lanaken.

Na dit programma werden de genodigden getrakteerd op een hapje en een drankje en blikte voorzitter Hans Bakker samen met directeur Annemarike van Putten-Bunschoten vooruit op de komende editie van Jumping Amsterdam. Ook de ambities van het evenement werden niet onder stoelen of banken gestoken. “Jumping Amsterdam staat als een huis. We krijgen meer aanvragen van standhouders dan dat we standruimte hebben, er zijn meer ruiters die in Amsterdam willen rijden dan dat we startplaatsen hebben en er zijn meer bezoekers die naar de RAI willen komen dan dat we tribunestoelen hebben. Dat zegt toch genoeg,” vertelt Van Putten. “Het concept van Jumping, gebaseerd op de pijlers Topsport, Entertainment en Amsterdam, heeft zich meer dan bewezen. En ook in die volgorde. De sport staat op de eerste plaats. De komende twee seizoenen maken we wederom deel uit van de wereldbeker cyclus voor de dressuur. Hier is al een verbeterslag gemaakt in het hoogte van het prijzengeld. Dit willen we ook voor de springrubrieken bereiken om uiteindelijk een vijfsterrenwedstrijd aan te kunnen bieden. Niet alleen om de beste springruiters ter wereld aan start te krijgen, maar ook omdat het niveau dat Jumping Amsterdam inmiddels heeft, die vijfsterrenstatus meer dan waard is.”

Voorzitter Hans Bakker introduceerde Paul Riemens als nieuw bestuurslid. De CEO van de RAI Amsterdam neemt na Jumping Amsterdam 2017 het stokje van Bakker over als voorzitter. “Met Paul aan boord versterken we ons met een gedreven bestuurder die heeft bewezen te kunnen opereren in een internationaal krachtenveld. Ik heb er alle vertrouwen in dat zijn kennis, ervaring en visie een positieve bijdrage gaan leveren aan de verdere groei van het evenement. ”