Jumping Amsterdam staat voor topsport en entertainment en organiseert allerlei bijzondere shows en programmaonderdelen voor haar bezoekers zoals  De Telegraafavond, de Novotel Jumpertjes Kinderochtend en de Amsterdam Dressage & Show Night!  Kijk op deze pagina voor een overzicht van alle mogelijkheden:

De Telegraafavond met Rene Froger
De vrijdagavond vol internationale springsport   en shows wordt afgesloten met een Amsterdamse after party met een optreden van Rene Froger. Lees hier meer.

Novotel Jumpertjes Kinderochtend
De  kinderochtend is boordevol met activiteiten in én buiten de piste speciaal voor de kleinste en jongste paardenfans! De kinderochtend wordt mogelijk gemaakt door Novotel, Moos Studioos en Wereldtickets.nl. Je kunt bijvoorbeeld je krachten meten met een enorm Belgisch trekpaard en supersnelle pony’s aanmoedigen bij de Bixie spelletjes en de spannende Scurry Driving show. Ook is het populaire paard-pony relais weer onderdeel van het programma, waarbij een internationale springruiter en een jong ponytalent een team vormen. Als afsluiting geeft de ere escorte van de bereden politie een optreden. In het promodorp tref je Jumper de mascotte aan, kun je een theatershow bezoeken en Sponge Bob ontmoeten. Natuurlijk gaan alle Jumpertjes weer naar huis met een goodiebag vol leuke paardenspullen.  

Amsterdam Dressage & Show Night
Jumping Amsterdam 2011  wordt op zondag spectaculair afgesloten met de Amsterdam Dressage & Show Night, presented by De Zwaluwhoeve.  De dressuuravond vol sport, show en muziek wordt geopend door het New Classic Quartet en de presentatie van de avond is  in handen  van niemand minder dan duizendpoot en glamourvrouw Chimène van Oosterhout. Lees hier  meer over deze avond vol shows en dressuursport.

Jureer mee
Tijdens het evenement is het jureren niet alleen voor deze FEI-juryleden weggelegd. Gedurende de Grand Prix krijgt u als bezoeker van Jumping Amsterdam de kans om uw dressuurkennis te testen en uit te breiden. Lees hier meer over gratis deelname aan het publieksonderdeel Jureren kun je Leren.

Word het gezicht van Couture Hippique
Tijdens Jumping Amsterdam wordt het nieuwe gezicht voor het hippische modemerk Couture Hippique gekozen. Geef je hier op voor deze unieke modellenwedstrijd.

Special Edition ZoIn hanger
ZoIn maakt prachtige, hippe hangers van het haar van je eigen paard. Exclusief voor Jumping Amsterdam is een special edition in gelimiteerde oplage samengesteld. Kijk hier voor het bestelformulier.

Gratis poster
De gave poster van Jumping Amsterdam kun je gratis bestellen. Als je een foto instuurt van de unieke locatie waar jij de poster hebt opgehangen maak je bovendien kans op vrijkaarten. Kijk hier voor uitgebreide informatie.

Jumping op je iPhone  
Speciaal voor iPhone gebruikers is er nu de Jumping Amsterdam web app. Zo heb je op elk moment gemakkelijk toegang tot het laatste nieuws, het programmaoverzicht, informatie over kaartverkoop, een handige routeplanner naar het evenement en nog veel meer. Hoe installeer je deze handige web app op je iPhone? Open de safari internet browser op je iPhone en ga naar http://m.jumpingamsterdam.nl Kies vervolgens ‘toevoegen als bladwijzer’ en vervolgens ‘zet in beginscherm’. De web app wordt nu op je iPhone geplaatst en is klaar voor gebruik. Binnenkort zal deze web app ook geschikt gemaakt worden voor gebruikers van Google Android telefoons.

Shows:

Scurry Driving
De Osborne Refrigerators Harness Double Scurry tonen tijdens de showblokken de in Engeland immens populaire sport: scurry driving. Een tweespan pony’s en een speciaal aangepaste menwagen gaan zo snel mogelijk door een parcours met twaalf tot veertien pionhindernissen. De snelheid is duizelingwekkend. Voor deze stoere pony’s geen saai sukkeldrafje of handgalopje. Vol ‘speed’, met maar liefst 65 kilometer per uur, scheuren de menpony’s in rengalop door de baan. Je zit op het puntje van je stoel!

Tanzende Beine

Een duizelingwekkende show waarin dans- en rijkunst verenigd zijn. Het Spaanse duo Oliver en Ana geeft tijdens de showblokken een optreden weg waarin de Flamenco, spierwitte hooggeschoolde hengsten en vuurwerk een rol spelen.