Hij had het niet verwacht, maar Jur Vrieling stond vanmiddag toch vooraan in de prijsuitreiking van de Provincie Noord-Holland Prize, een 1.45 m met barrage. De Groninger was met 0/26.48 de beste van 12 barragecombinaties.

“Mijn paard Fiumicino van de Kalevallei is eigenlijk niet zo’n heel snel paard”, vertelt Vrieling na afloop. “Meer een paard waarvan ik hoop en verwacht dat hij straks het hoge werk aankan. Hoe ik dan toch zo snel kon zijn? De eerste wending naar de steilsprong liep gelijk lekker. Haast iets te dicht, waardoor ik kort landde en gelijk heel kort de volgende wending kon rijden. Dat was ideaal.”

De overwinning in het 1.45 m betekent veel voor Jur Vrieling. “Winnen op Jumping Amsterdam is echt speciaal. Omdat dit een speciaal concours is. Alles is hier werkelijk perfect voor elkaar, ook voor de paarden. En de atmosfeer, met het geweldig meelevende publiek, is ook bijzonder. Hier wil je gewoon heel graag winnen. En als dat dan lukt, tja, dat is dan heel speciaal.”

Na afloop wordt Jur Vrieling uitgebreid gefeliciteerd. Door de nummer twee, de Noor Johan Sebastian Gulliksen (“Sorry Johan!”, grapt Jur) en door multi-kampioen Jeroen Dubbeldam (“Ach, misschien leer ik het nog een keer!”)

Bron: Jumping Amsterdam

Foto: Digishots