Anna Kasprzak en Donnperignon (v. Donnerhall) schreven gisteren al de Grand Prix op naam en vanmiddag was het opnieuw raak in de wereldbeker Kür op muziek van Odense (Denemarken). De Deense liet voor eigen publiek geen foutloze proef zien met fouten in de changementen om de twee, maar desalniettemin bleek haar score van 80.57% toch voldoende voor de overwinning. Tinne Vilhelmson-Silfven (Zweden) en Don Auriello (v. Don Davidoff) lieten wel een redelijk foutloze Kür zien, maar leken de rem erop te houden, waardoor het er minder gedurfd uitzag en de score op 80.07% en een tweede plaats bleef steken. Isabell Werth en Don Johnson FRH (v. Don Frederico) lieten wederom veel progressie zien en eindigden met 79.40% op de derde plek, voor de nog jonge Nanna Skodborg Merrald (Denemarken) en Millibar (v. Milan), die een spectaculaire uitgestrekte draf lieten zien, maar nog wel aan kracht moeten winnen in de pirouettes (78.32%). Minna Telde (Zweden) en de aansprekende Sandro Hit-merrie Santana eindigden met 75.75% op de vijfde plaats.

Onder de Nederlanders werd Edward Gal erg gemist, maar Hans Peter Minderhoud tekende met zijn Glock’s Romanov (v. Rohdiamant) voor het beste Nederlandse resultaat door met 74.95% op de zesde plaats te eindigen. De ruiter uit Harskamp ontving onder andere negens voor zijn drafappuyementen, maar verzaakte het nog iets in de verzamelde stap. Wereldbekerdebutante Danielle Heijkoop stuurde haar Kingsley Siro (v. Gribaldi) naar de zevende plaats (74.35%) en mag hier heel tevreden mee zijn. Het jonge talent zag op haar protocol voornamelijk veel zevens terug en achten voor onder andere de passage en piaffetour. In de uitgestrekte draf volgde een communicatiefout, waardoor de score wat kelderde.

Patrick van der Meer en Uzzo (v. Lancet) waren goed voor de tiende plaats (71.17%). De combinatie ontving achten voor de zuiver gesprongen changementen, maar leverde in op de piaffe en pirouettes. Laurens van Lieren en Ulysses la Haya (v. Gribaldi) kregen te maken met teveel storingen, waarbij onder andere de changementen om de twee in het water vielen en de passage en piaffetour niet uit de verf kwamen. Voor hen was er 67.45% en de dertiende plaats.

Klik hier voor uitslagen.

Op vrijdag 24 (FEI Grand Prix) en zaterdag 25 januari (Kür op muziek) wordt de Reem Acra FEI Word Cup™ Dressage Qualifier gehouden tijdens Jumping Amsterdam!

Bron: Hoefslag

De Hoefslag, hét paardentijdschrift van Nederland, is ook in 2014 mediapartner van Jumping Amsterdam.