Amsterdam en dressuur horen bij elkaar. In 2006 vond zelfs de wereldbekerfinale dressuur in Amsterdam plaats tijdens Jumping Amsterdam. Natuurlijk is ook nu weer een plaatsje ingeruimd voor een wereldbekerkwalificatiewedstrijd dressuur. Amsterdam is dit jaar de zesde kwalificatiewedstrijd na Odense, Stockholm, Frankfurt, Londen en Mechelen. Steeds meer deelnemers van naam en faam melden zich al enthousiast aan voor deelname in Amsterdam!

Na de tweede wedstrijd in Stockholm zei de Duitse Heike Kemmer al dat ze zeker in Amsterdam van de partij was. Na de derde wedstrijd in Frankfurt sprak de Zwitserse Silvia Iklé met haar passage- en piaffe-wonder Salieri zich uit voor een komst naar Amsterdam. Voor Iklé staat het seizoen geheel in het teken van deelname aan de Olympische Spelen, maar ook de wereldbeker wil ze niet aan zich voorbij laten gaan.

Laurens van Lieren is één van de thuisfavorieten die in de RAI aan de start zal komen. In Frankfurt werd hij derde met het fokproduct van de familie Hexagon’s Ollright. Zijn Kür op muziek van Queen zal de RAI zeker weer op stelten zetten. Wees niet te laat met kaarten bestellen, want traditiegetrouw is de Kür op muziek het snelste uitverkocht. Dressuur en Amsterdam, ze horen bij elkaar. Zorg dat u er bij bent!

Bron: Claartje van Andel, www.dressagedirect.com