AMSTERDAM (KNHS) – Kevin Jochems is tijdens Jumping Amsterdam uitgeroepen tot KNHS Talent van het Jaar 2018. De 23-jarige springruiter ontving de prestigieuze jaarprijs uit handen van Anky van Grunsven, ambassadrice van het KNHS Talentenplan, en Marlies van Baalen, die precies twintig jaar geleden als eerste ruiter werd uitgeroepen tot KNHS Talent van het Jaar. Vorig jaar ging de titel naar dressuuramazone Anne Meulendijks.

Het jaar 2018 was een ongekend succesvol jaar voor Kevin Jochems, die sinds 2014 deel uit maakt van het KNHS Talententeam. Kevin traint en werkt bij Leon Thijssen in Sevenum en maakte in 2017 de overstap naar de senioren. Het afgelopen jaar won hij maar liefst vijf Grote Prijzen, met als hoogtepunten de prestigieuze 5* Grote Prijzen van Dublin en Hickstead met zijn toppaard Captain Cooper. In de verkiezing onder de bondscoaches en trainers, de pers en de publieksstemmen werd Kevin Jochems tot winnaar gekozen. Collega-springruiter Jur Vrieling motiveerde zijn keuze: “De absolute nummer 1 is Kevin Jochems. Ik heb er zelf een eeuwigheid over gedaan om een ’klassieker’ te winnen. Kevin wint er gewoon twee in één jaar en dat op zijn leeftijd!” Anne Meulendijks, die KNHS Talent van 2017 werd, kreeg dit jaar veruit de meeste publieksstemmen via de Facebookpagina van het KNHS Talentenplan en ontving een prachtige staatsiedeken uit handen van Anky van Grunsven. Wie waren ooit KNHS Talent van het Jaar? 2017: Anne Meulendijks (dressuur) 2016: Sanne Thijssen (springen) 2015: Lisa Nooren (springen) 2014: Rixt van der Horst (para-dressuur) 2013: Frank Schuttert (springen) 2012: Hendrik-Jan Schuttert (springen) 2011: Elaine Pen (eventing) 2010: Maikel van der Vleuten (springen) 2009: Lotje Schoots (dressuur) 2008: Tim Lips (eventing) 2007: Lotje Schoots (dressuur) 2006: Maikel van der Vleuten (springen) 2005: Laurens van Lieren (dressuur) 2004: Angela van den Berg (dressuur) 2003: Willem Greve (springen) 2002: Gert-Jan Bruggink (springen) 2001: Annemiek van der Vorm (dressuur) 2000: Gerco Schröder (springen) 1999: Marlies van Baalen (dressuur)

KNHS Talentenplan
Het KNHS Talentenplan is het talentherkennings- en ontwikkelprogramma van de KNHS waarbinnen talentvolle paardensporters in de disciplines dressuur, springen, eventing en para-dressuur ondersteund worden in hun ontwikkeling tot topsporter. Ieder jaar worden circa 200 ruiters tijdens trainingen en bijeenkomsten begeleid door de KNHS-bondscoaches, trainers uit het KNHS Trainersplatform en andere experts. Het samenbrengen van toppers en talentvolle ruiters is een van de belangrijkste principes.

KNHS Talententeam
Het KNHS Talententeam wordt gevormd door de grootste paardensporttalenten die door de bondscoaches zijn geselecteerd. Het KNHS Talententeam van 2019 wordt bekend gemaakt tijdens The

Dutch Masters – Indoor Brabant Horse Show op 16 maart in Den Bosch. Lees alles over het KNHS Talentenplan en het KNHS Talententeam op www.knhs.nl/talentenplan.