De kick off voor de KNHS Masterclass tuigpaarden vindt plaats op zaterdagavond 21 januari om half negen tijdens Jumping Amsterdam.

De succesvolle promotie competitie voor de tuigpaardensport heeft de steun gekregen van twee hoofdsponsors en een subsponsor die in Amsterdam officieel bekend gemaakt worden. Hiermee is de Masterclass tuigpaarden de komende drie jaar verzekerd van steun om dit prachtige concept verder uit te bouwen. Het concept ‘Masterclass’ is een zes jaar geleden ontstaan door een brainstorm sessie van Jeroen Dubbeldam, Jacob Melissen, Derk Jan en Hanneke Mekkes. De laatste jaren is deze competitie niet meer weg te denken op alle grote nationale en enkele internationale evenementen.

De Masterclass competitiewedstrijden bestaan uit een korte flitsende presentatie van de tuigpaardensport. In deze presentatie is stijl en perfectie erg belangrijk. Deelname is er vanuit alle categorieën van rijders en paarden uit verschillende klassen die onder leiding van de KNHS komende maand door een selectiecommissie geselecteerd zullen worden.

Bron: KNHS