Amsterdam – In de slotrubriek van de eerste wedstrijddag van Jumping Amsterdam kwamen de beste ZZ-springruiters van Nederland aan start. De finale van de KNHS-GP People Trophy werd op naam geschreven van Marco Sas (Oostwoud). In de barrage bleef Sas met zijn tienjarige schimmelmerrie Savita WH (v. Cruising) in een foutloze ronde ruimschoots voor op de tijd van Mischa Everse (Waddinxveen) met Chocola (v. Carthago Z), die tweede werd.

Negentien combinaties behaalden het felbegeerde startbewijs voor Jumping Amsterdam. Vanaf juli 2008 boden zeven selectiewedstrijden door heel Nederland de deelnemers de kans om competitiepunten te bemachtigen. De beste ruiters uit de cyclus lieten donderdagavond hun kunsten zien in de overweldigende entourage van de Amsterdam RAI. Negen van de negentien ruiters bleven foutloos in de eerste ronde. De barrage was spannend. Naast Marco Sas en Mischa Everse bleef ook Franklin Posmus (Middenbeemster) met Casmir Z (v. Caretano Z) foutloos. Posmus ging op safe en langzaamste tijd, goed voor een derde plaats in het eindklassement. Siebe Kramer (Oud Beijerland) reed met Riverwoods (v. Garanco) verreweg de snelste tijd, maar moest een balk incasseren.

KNHS-GP People Trophy ZZ- springcompetitie is een resultaat van de samenwerking tussen sponsor GP People uit Naarden en de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie in Ermelo. GP People detacheert medewerkers op administratief, commercieel en office gebied bij reguliere opdrachtgevers. Het bijzondere van GP People is dat het bedrijf zich vooral richt op medewerkers die actief of geïnteresseerd zijn in het buitenleven en de paardensport. Meer informatie: www.gppeople.nl.

Foto: Franck Papelard