(KNHS) – Op 6 januari 2011 wordt tijdens het CSI Zuidbroek de eerste wedstrijd van de KNHS-Silfit Masterclass Competitie verreden. Ook dit jaar is er een representatief en uiterst sterk deelnemersveld waardoor de KNHS-Silfit Masterclass net als voorgaande jaren terecht het paradepaardje van de Nederlandse tuigpaardensport genoemd mag worden. De finale van deze competitie wordt verreden op het Europees kampioenschap dressuur in Rotterdam.

Aan iedere wedstrijd in de KNHS-Silfit Masterclass Competitie komen zeven deelnemers aan de start. Zo zal de schimmel Zo Mooi, een van de smaakmakers van de afgelopen jaren,   onder leiding van Jan Muggen (Beilen) weer meerijden. Deze combinatie zou als het publiek op de tribunes het voor het zeggen zou hebben heel vaak op de eerste plaats zijn geëindigd. Ook fantastisch is de deelname van Brandy met Harry van Middelaar (Boijl). Dit zeer jeugdige tuigpaard won in 2010 alle wedstrijden waarin hij aan de start verscheen en altijd ging de gepaard met luide toejuichingen.

De jurering is bij deze KNHS-Silfit Masterclass altijd bijzonder. Het uiterst deskundig KNHS jurylid krijgt op ieder concours assistentie van twee prominenten. Vorig jaar waren dat tijdens Jumping Amsterdam Olympisch springkampioen Jeroen Dubbeldam en Wim Bohnenn van de Telegraaf. Het oordeel van deze prominenten speelt in de uitslag een doorslaggevende rol waardoor er soms zeer verrassende uitslagen uit de bolhoed komen rollen.

Deelnemers 2011:
– Jan Muggen (Beilen) met Zo Mooi
– Cees Embregts (Rijswijk) met Bakboord HBC
– Thomas van der Weiden (Echteld) met Colanda
– Derk Jan Mekkes (Groningen) met Bentley VDL
– Harry Claessen (Veghel) met Celesta
– Nico Calis (Opperdoes) met Coletta
– Harry van Middelaar (Boijl) met Brandy en Aron HBC
– Fera Lueks-Muggen (Lunteren) met Via HJ (reserve)
– Hanneke Mekkes (Doezum) met Wizzkid’s Gonda (reserve)

De competitiewedstrijden in het kader van de KNHS-SILFIT Masterclass worden verreden op de navolgende concoursen:

– Donderdag 6 januari – CSI Zuidbroek
– Zaterdag 15 januari – CSI Zwolle
– Zaterdag 22 januari – Jumping Amsterdam
– Zondag 10 april – Driving Horst
– Maandag 25 april – CH Mierlo
– Zondag 29 mei – Jumping Etten-Leur
– Zaterdag 11 juni – Outdoor Gelderland (De Steeg)
– Zondag 19 juni – CH Hoofddorp
– Zondag 26 juni – CSI Twente – Geesteren
– Zondag 24 juli – CH De Wolden
– Zaterdag 27 augustus – CHIO Rotterdam