Bondscoach Wim Ernes heeft de namen bekend gemaakt van de dressuurruiters die Nederland vertegenwoordigen in de Reem Acra FEI World Cup™ Dressage in Amsterdam. Op vrijdag 30 januari (Grand Prix) en zaterdag 31 januari (kür op muziek) zijn alle ogen gericht op Edward Gal (Harskamp) en Glock’s Undercover N.O.P., maar ook op Danielle Heijkoop (Rotterdam) en Siro N.O.P., die onlangs de World Dressage Masters in Mechelen wonnen. Diederik van Silfhout (Lunteren) komt na zijn fantastische prestaties op het WK in Frankrijk voor het eerst weer in actie met Arlando NH N.O.P.. Ook Hans Peter Minderhoud (Harskamp), lid van het bronzen WK-team, doet mee met Glock’s Flirt en Patrick van der Meer (Naaldwijk) start met Uzzo.  

Jumping Amsterdam is de zesde wereldbekerkwalificatiewedstrijd op rij. Charlotte Dujardin is als regerend winnaar van de wereldbeker al verzekerd van een startplaats in de finale in Las Vegas. In de vorige wereldbekerwedstrijd in Londen bleef de Olympisch, wereld- en europees kampioene met Valegro ongeslagen. Zowel in de Grand Prix als kür op muziek verbeterde Dujardin in eigen huis het ook op haar naam staande wereldrecord. Ook in Amsterdam komt ’s wereld beste dressuurcombinatie aan start! De officiële sluitingsdatum voor inschrijving is maandag 12 januari. Na deze datum wordt de volledige deelnemerslijst van het CDI-W* in Amsterdam, inclusief de buitenlandse deelname en paarden, zo spoedig mogelijk bekend gemaakt. In 1989 werd de eerste FEI World Cup™ georganiseerd in Amsterdam. Sindsdien heeft het evenement een rijke dressuurhistorie waarin zowel Isabell Werth, Anky van Grunsven, Edward Gal, Adelinde Cornelissen, Helen Langehanenberg en Charlotte Dujardin de overwinning al eens op naam schreven.

De internationale dressuurwedstrijden worden op donderdag 29 januari voorafgegaan aan een dag vol basisspringen en nationale dressuur. Naast de dressuurrubrieken, met als hoogtepunt de Reem Acra FEI World Cup™ Dressage op zaterdagmiddag, bevat het programma van Jumping Amsterdam ook internationale CSI4* springrubrieken als hoogst gedoteerde rubriek de Sterrehof’s Opium Grote Prijs van Amsterdam op zondagmiddag.

Overzicht Nederlandse deelnemers CDI-W Amsterdam:
Edward Gal: Glock’s Undercover N.O.P.
Danielle Heijkoop: Siro N.O.P.
Patrick van der Meer:  Uzzo
Hans Peter Minderhoud: Glock’s Flirt
Diederik van Silfhout: Arlando NH N.O.P.

Tussenstand na Londen:
1) Fabienne Lütkemeier (Dui) – 54
1) Jessica von Bredow-Werndl (Dui) – 54
3) Agnete Kirk Thinggaard (Den) – 48
5) Daniëlle Heijkoop – 40
5) Edward Gal – 40
7) Adelinde Cornelissen – 37
7) Hans Peter Minderhoud – 37

Wedstrijdagenda West-Europese na Amsterdam:
12-15 februari – Neumünster (Duitsland)
26 februari-1 maart РG̦teborg (Zweden)
12-15 maart Рʉ۪s-Hertogenbosch
15-19 april – Las Vegas (USA) finale