Vanmiddag pakte Doron Kuipers de zege in de Zegwaard Rioolontstopping Prijs op Jumping Amsterdam. Kuipers hield het hoofd koel en bleef foutloos in een tijd van 54.30 seconden. De Nederlander reed in de 1.40m-rubriek direct op tijd de 10-jarige KWPN’er Fabulous (v. Harley VDL). Kuipers verwees Jos Verlooy naar de tweede plaats. De Belg was 2.80 seconden langzamer dan Kuipers en reed de 10-jarige KWPN’er Fabregas (v. Zambesi). Eric van der Vleuten maakte de top drie compleet met de 10-jarige BWP’er Kamara van’t Heike (v. Epleaser van’t Heike).

Vlotte ronde

Kuipers: ‘’Mijn rit verliep heel goed en zoals gepland. Ik wilde een vlotte ronde neerzetten en had niet gedacht dat ik zo snel zou zijn toen ik over de finish kwam. Ik had mijn zinnen gezet op deze proef, want ik heb een heel snel en voorzichtig paard.”

Sensibel paard

‘’Het is een heel sensibel paard en hij weet in de ring precies wat hij moet doen. Toen mijn groom hem ging vlechten, moest ze hem wakker maken, want hij lag gestrekt in zijn stal. Als ik erop ga zitten, gaat het knopje bij hem aan. Dus dat is ideaal,’’ aldus Kuipers.

Publiek geeft extra motivatie

‘’Het is leuk om op Jumping Amsterdam te rijden. Alle 5*-wedstrijden zijn mooie concoursen. Als het dan in eigen land is, geeft het wat extra’s mee. Het publiek deed met deze rubriek ook goed mee en dat zorgt voor een goede sfeer. Dat geeft mij de extra motivatie om het nog beter te doen.’’      

Bekijk hier de uitslag

Bron: Digishots

Eline Korving van Horses.nl in opdracht van Jumping Amsterdam