MAASTRICHT (KNHS) – Na de tweede selectiewedstrijd in Lunteren is bekend geworden welke combinaties zich geplaatst hebben voor de eerste kwalificatiewedstrijd van de BMC Para Equestrian Cup tijdens Jumping Indoor Maastricht. In Grade II gaat het startbewijs naar Gert Bolmer (Den Ham Ov) met Triumph, in Grade II naar Glasten Krapels (Halfweg NH) met Matador en in Grade IV naar Sanne Voets (Berghem) met Vedet.

Naast deze gekwalificeerde combinaties hebben vier ruiters en amazones een wildcard ontvangen van bondscoach Jeannette Wolfs. In Grade II komen in Maastricht tevens Demi Vermeulen (Zevenaar) met Luca en Yvette van Geenen (Ulft) met BMC Uzarro aan start (foto). In Grade III is een extra startplaats vergeven aan Sandra Groeneveld (Doorn) met Joppe. In Grade IV komt naast Sanne Voets ook Joyce van Oosten (Bergen Lb) met Let’s Go in de baan. Tijdens de kwalificatiewedstrijd rijden de combinaties een kür op muziek.

Over drie series van twee selectiewedstrijden hebben ruiters, ingedeeld in een van de grades van het aangepast sporten dressuur, de kans om zich te plaatsen voor een van de drie kwalificatiewedstrijden tijdens Indoor Maastricht (woensdag 25 november 2009), Jumping Amsterdam (vrijdag 22 januari 2010) of Indoor Brabant (donderdag 25 maart 2010). De beste twee combinaties per kwalificatiewedstrijd plaatsen zich vervolgens voor de finale tijdens het CHIO Rotterdam (16-20 juni 2010).