Hippisch Centrum Harmelen trapt ook dit jaar op 21 november af met het nieuwe seizoen van de KNHS Para Dressuur Trophy. De KNHS Para Dressuur Trophy is mogelijk gemaakt door de Rabobank Foundation, het maatschappelijke fonds van de Rabobank. Begin dit jaar werd de kwalificatiewedstrijd van de Para Trophy op Jumping Amsterdam gewonnen door Rixt van der Horst met Uniek. Rixt werd een dag later als eerste para-dressuuramazone uitgeroepen tot Rabo Talent van het Jaar 2014.

De KNHS Para Dressuur Trophy heeft als belangrijkste doel het stimuleren van het Aangepast Sporten zowel in de breedtesport als in de topsport. De KNHS Para Dressuur Trophy biedt geclassificeerde ruiters/amazones een uitgebreid aanbod aan wedstrijden van goede kwaliteit waarbij de FEI proeven worden uitgeschreven. De wedstrijden dragen voor Bondscoach Joyce Heuitink en de kaderleden bij aan een goede opbouw en observatiemomenten richting de Paralympische Spelen in Rio 2016. De eerste kwalificatiewedstrijd op na de eerste cyclus wordt verreden op vrijdagochtend 29 januari 2016 tijdens Jumping Amsterdam.

De competitie bestaat uit twee cyclussen met elk drie selectiewedstrijden en een kwalificatiewedstrijd tijdens Jumping Amsterdam en Indoor Brabant. De finale is tijdens CHIO Rotterdam. Om deel te nemen aan een kwalificatiewedstrijd tellen de beste twee van de drie resultaten van de selectiewedstrijden.  Kijk voor de volledige kalender en meer informatie op www.knhs.nl/paratrophy.

Bron: KNHS