Tijdens Indoor Beukers werden de laatste selectiewedstrijden voor Jumping Amsterdam verreden. Op woensdagavond werd het laatste startbewijs voor de Z2 kür op muziek gewonnen door Engie Kwakkel. Vrijdag maakte Doron Kuipers indruk tijdens de springrubrieken, hij wist zowel het Z als het ZZ springen op zijn naam te zetten.

Het vijfdaagse concours in Oudkarspel is altijd zeer populair bij zowel ruiters als publiek. Het terras en de tribunes waren goed bezet en de springrubrieken waren met soms meer dan 50 starts goed gevuld. Ook voor de Z2 kür op muziek was er een hoge opkomst.

Met een kür op muziek gemaakt door Charles Monterie wist Engie Kwakkel met haar Custom Zadels Anoraline(v. Samba Hit) een percentage van maarliefst 76% te behalen. Hiermee bleef zij Manon van Hylckama Vlieg met slechts een half procent voor. Vorige week wist Engie Kwakkel nog de Subli Cup finale te winnen met deze 6 jarige merrie Anoraline.

In de springrubrieken had Doron Kuipers de overhand. Hij wist zowel het Z als het ZZ op zijn naam te schrijven met zijn paarden Barquard KW en Tender Fortuna. In het ZZ bleef hij als enige ruiter foutloos in de barrage. Ook Marco Sas deed goede zaken, hij selecteerde zich in 3 klassen voor Jumping Amsterdam. Henri Ruiter won met zijn paard Balsemien na een zeer snelle barrage de klasse M. In de klasse L wist Marit Kos met Maalwaters Aischa de winst te pakken.

‘’Het is een leuke en goede stimulans voor basisruiters dat een concours als Jumping Amsterdam het mogelijk maakt om ruiters kennis laten maken met een groot evenement. Bovendien zorgt het voor geweldige wedstrijden en finales zoals hier verreden.’’ Aldus de organisatie van Indoor Beukers.

De winnaars van de selectiewedstrijden Z2 kür op muziek strijden tegen elkaar tijdens de Amsterdam Dressage & Show Night op zondagavond 22 januari. De springruiters uit de klasse L, M, Z en ZZ verschijnen op donderdag 19 januari aan de start. Klik hier voor het volledige programma.