Indoor Beukers in Oudkarspel in de kop van Noord-Holland had in haar drukke en goed bezochte programma ook ruimte geboden aan de derde Kür-selectie voor Jumping Amsterdam. Deze keer was Wijnanda van Brenk met Udine de gelukkige die de winst en daarmee het derde en laatste ticket voor de Z2-Kür-rubriek op de  Amsterdam Dressage Night  bemachtigde.

Van de maar liefst 36 oorspronkelijke aanmeldingen kwamen uiteindelijk 21 combinaties daadwerkelijk aan de start. Sommige afmeldingen werden veroorzaakt door het vriezende weer, waardoor ruiters met uitsluitend een buitenmanege onvoldoende kans hadden gezien hun paarden goed voor te bereiden. “Maar minder aardig is, dat sommige deelnemers niet eens de moeite hadden genomen zich af te melden”, zei jurylid Nico Verwer. Samen met Herman Smit beoordeelde hij de rubriek. Het jury-duo zag veel spanning optreden bij de meeste deelnemers, veroorzaakt door de toeters en bellen van een groot indoor. “Voor paarden, maar ook hun ruiters een spannend iets! Wel een ideale voorbereiding op zoiets als Jumping Amsterdam”, zei Nico Verwer. Routinier Wijnanda van Brenk is gewend veel jonge paarden te rijden en dat zag je aan hoe ze de problemen in haar Kür oploste. Nico Verwer: “Ze kreeg het voor elkaar om een rustig en vanzelfsprekend plaatje voor te toveren, ondanks het feit dat ook bij haar de spanning een rol speelde. Een compliment.”

De kopgroep ontliep elkaar nauwelijks in punten. Wijnanda van Brenk won met 69,88%. Janette Bouwman die zich op de eerste wedstrijd in Bunschoten al geplaatst had voor de RAI bewees dat ze er bij hoorde en werd nu tweede (69,50%). Lotje Schoots en Wonja werden derde (69,38%). Wijnanda van Brenk, Richelle Oostland (winnares Houten) en Janette Bouwman maken de Kür-rubriek dus op zondagavond 24 januari tijdens Jumping Amsterdam.

Bron: Claartje van Andel
www.dressagedirect.com