De 33-jarige amazone uit Orvelte doet er ieder jaar alles aan om aan de start van Jumping Amsterdam te verschijnen en dat lukt haar al 7 jaar!  Ook aankomende editie heeft zij zich weten te kwalificeren, in de klasse 1.20m zullen we haar aan de start zien verschijnen met het paard Miss Congeniality HG v. Grandorado TN.

Veel publiek 

De reden dat Renate graag op Jumping Amsterdam mag rijden is waar het evenement zo bekend om staat, ‘Het is fantastisch om op Jumping Amsterdam te mogen rijden, de entourage is geweldig en de sfeer die er hangt op donderdag geeft een ontzettend fijn gevoel. Rijden voor zoveel enthousiast publiek, die zelfs op de start dag van Jumping al aanwezig zijn, is een kans die je niet vaak krijgt. En ik moet toegeven dat mijn resultaten vaak goed zijn op Jumping, dat maakt je extra gemotiveerd om weer te willen gaan.’ vertelt Renate met een lach.  

 

Selectiewedstrijden 

Ieder jaar reist Renate verschillende selectiewedstrijden af met maar een doel, een startplaats voor Jumping Amsterdam bemachtigen. Haar startplaats voor aankomende editie heeft ze weten te winnen tijdens de selectiewedstrijden in Middenmeer, die georganiseerd wordt voor de Wieringermeerruiters. Deze vereniging zijn zelf ook ieder jaar op Jumping Amsterdam aanwezig als verantwoordelijke voor de kaartcontrole en de plaatsering van de bezoekers op de tribune. Het liefst rijdt Renate in Bunschoten; ‘Ik mag graag in Bunschoten rijden, het is een mooie accommodatie, de bodem is goed en de ruime piste is fijn om in te rijden.’ Met al een ticket op zak en de selectiewedstrijd in Exloo op de kalender, slaat Renate dit jaar de selectiewedstrijd in Bunschoten toch over. 

Mooiste moment Jumping Amsterdam 

Een van de moeilijke vragen waar Renate echt over na moest denken was de vraag over haar mooiste moment op Jumping Amsterdam. Want als je al drie keer een rubriek hebt weten te winnen in Amsterdam is het natuurlijk moeilijk kiezen. ‘In 2016 reed ik voor het eerst mee op Jumping Amsterdam met het paard Berona in het 1.40m. Die proef won ik en dat had ik totaal niet verwacht. Dus zo’n moment vergeet je niet snel. Maar de andere twee overwinningen mag ik ook niet vergeten. Met Daranta heb ik het 1.20m een keer gewonnen, er zaten toen maar liefst 15 deelnemers in de barrage, dus ik moest er echt voor rijden. En met het paard Inx heb ik het 1.30m gewonnen, er waren maar vier deelnemers in de barrage en ik mocht als laatste starten. Dat was echt mijn beste barrage ooit.’  

 

Een paard voor de toekomst 

Dit jaar zien we Renate in ieder geval aan de start in het 1.20m met het paard Miss Congeniality HG, een paard voor de toekomst, aldus Renate zelf. ‘Miss Congeniality rijd ik voor een eigenaar, een vriendin van mij, Lyanca. Het is echt een paard voor de toekomst, er zit veel in en zij weet dat wanneer ze de ring in komt het moet gaan gebeuren. Ze springt dan ook eigenlijk altijd foutloos. Lyanca heeft gelukkig ook geen haast met dit paard, dus de kans is groot dat ik haar nog een tijd mag rijden.’

Met deze verwachtingen kijken wij uit naar de deelname van Renate en Miss Congeniality HG tijdens de 63e editie van Jumping Amsterdam. Wij wensen Renate veel succes!