Het Duitse droomduo Damon Hill NRW en Helen Langehanenberg komt definitief niet meer samen in ring. De vijftienjarige dressuurhengst blijft wel in eigendom van de familie Becks en zal voorlopig niet worden verkocht. Dit laat de advocaat van de familie Becks, Andreas Kleefisch, in een persbericht weten.

‘Na de succesvolle samenwerking tussen Langehanenberg en Damon Hill volgden lange onderhandelingen over de verlenging van de samenwerking tot en met de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Uiteindelijk zijn deze mislukt. De ideeën over de voorwaarden lagen te ver uit elkaar.Nog tijdens de wereldruiterspelen in Caen ontstonden geruchten dat Christian Becks zijn gouden team- en individueel zilveren medaille-winnaar Damon Hill (v. Donnerhall) zou willen verkopen. Toentertijd werden de geruchten nog ontkend, maar al gauw bleek dat de onderhandelingen tussen Stal Langehanenberg en de familie Becks niet voorspoedig verliepen. In 2012 schreef de combinatie zowel de Duitse titel in de Grand Prix Special als de Kür op naam. In 2013 was er de zege in de wereldbekerfinale, terwijl het duo in 2012 en 2014 op de tweede plaats eindigde. Langehanenberg en Damon Hill wonnen in 2013 de wereldbeker op Jumping Amsterdam.

Damon Hill stond al niet meer op stal bij Langehanenberg. Het is nog niet bekend wie de hengst in de toekomst gaat rijden.

Bron: Hoefslag
Mediapartner Jumping Amsterdam