De paarden spelen de hoofdrol op Jumping Amsterdam. Er staat een heel team paraat om deze ‘sterren’ van de beste zorg te voorzien. FEI-dierenarts Julia Ridder en behandelend dierenarts Ruud van der Linde zijn continu aanwezig in de RAI Amsterdam om de gezondheid van de paarden in de gaten te houden.

Daarnaast heeft Jumping Amsterdam, in navolging van de begeleiding tijdens de Olympische Spelen en de Wereldruiterspelen, besloten om een specialist medische beeldvorming aan te stellen. Brenda Hoogelander van het SMDC (Sporthorse Medical Diagnostic Centre) zal tijdens de komende editie oproepbaar zijn voor het uitvoeren van röntgenologisch en echografisch onderzoek: “We hebben te maken met topatleten welke we optimaal willen begeleiden. Indien nodig kunnen we op locatie aanvullend onderzoek uitvoeren en direct een diagnose stellen. Op deze manier kan zo snel mogelijk de juiste behandeling ingesteld worden, zonder dat het paard eerst naar een kliniek hoeft te worden vervoerd.”

Jumping Amsterdam heeft hiermee een primeur in Nederland en wil voorzien in de beste zorg voor alle paarden, die op Jumping Amsterdam topprestaties leveren. SOUND ® is de trotse leverancier van de Digital X-ray en Ultrasound apparatuur die het veterinaire team tijdens Jumping Amsterdam gebruikt.